Σμαράγδα Καρύδη: «Δεν μπορείς να φανταστείς τι έχω ψάξει στο Google!»

Υπάρχει πάντοτε αμηχανία όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο, ιδιαίτερα όταν φέρνεις κάτι από Goofy που βγήκε πρόωρα στη σύνταξη και πήρε μερικές δεκάδες κιλά. Το μόνο που μπορεί να σε σώσει από τις άβολες στιγμές της πρώτης γνωριμίας είναι το χιούμορ, και ευτυχώς η Σμαράγδα Καρύδη διαθέτει απεριόριστο. Αυτό ήταν κάτι που υποψιαζόμουν και πριν ακόμη τη συναντήσω, αλλά το διαπίστωσα από πρώτο χέρι ένα πολύ κρύο απόγευμα Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας.
Την είδα από μακριά να πλησιάζει και το πρώτο πράγμα που κέρδισε το βλέμμα μου ήταν το ανεπιτήδευτο στιλ και το υπέροχο άνετο παλτό που φορούσε. Αυτόματα θέλησα να κρύψω το geeky πορτοκαλί σκουφάκι μου, που θύμιζε τον Bill Murray στο The Life Aquatic with Steve Zissou, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά, με είχε δει – και επίσης τα μαλλιά μου ήταν μνημειωδώς άσχημα για να το αποχωριστώ. Με χαιρέτησε ευγενικά χαμογελαστή και μπήκαμε στο πλησιέστερο καφέ. Λίγο πριν ξεκινήσουμε τη συνέντευξη, παρήγγειλε πράσινο τσάι. Μερικά λεπτά αργότερα οι θαμώνες του καφέ είχαν καταλάβει την παρουσία της και της ζητούσαν να φωτογραφηθούν μαζί της ή της έλεγαν κομπλιμέντα και εκείνη ήταν ευγενική με όλους, οπότε δεν μπορούσα να μην ξεκινήσω τη συνέντευξη με την παρακάτω ερώτηση: «Πώς νιώθεις και πώς διαχειρίζεσαι το γεγονός ότι είσαι αναγνωρίσιμη και σου ζητούν τόσο συχνά να φωτογραφηθούν μαζί σου;».

smaragda karidi, homepage, instyle, tefhos, genaris flevaris

«Αναλόγως τι δουλειά έχω εκείνη την ώρα και πώς είναι τα κέφια μου. Γενικά δεν νιώθω πολύ βολικά με αυτό. Πολλές φορές νιώθω άβολα όταν φωτογραφίζομαι ανάμεσα στον κόσμο με ανθρώπους που δεν γνωρίζω και μου το ζητάνε. Είναι μια διαδικασία που θέλω να τελειώνει. Δεν θέλω, όμως, να το αρνούμαι στους ανθρώπους, ειδικά στα παιδάκια, που καταλαβαίνω ότι στενοχωριούνται. Μου έχει τύχει μερικές στιγμές να είναι και κάποιοι άνθρωποι αδιάκριτοι, αλλά σπάνια, για να είμαι ειλικρινής. Μερικοί έρχονται την ώρα που έχεις την μπουκιά στο στόμα και μασάς και σου κάνουν εισαγωγή ότι ξέρουν πως ενοχλούν. Αφού το ξέρετε, γιατί ενοχλείτε; Προσπαθώ βέβαια να είμαι πάντα ευγενική, αν και δεν χαίρομαι πολύ εκείνη την ώρα, και προσποιούμαι ότι είμαι χαλαρή» απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια και έντονη δόση χιούμορ.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες και διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο νέο InStyle που κυκλοφορεί.