Σμαράγδα Καρύδη: Απαντά στα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε σχετικά με την άποψή της για το #prayforgreece

Σμαράγδα Καρύδη: Απαντά στα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε σχετικά με την άποψή της για το #prayforgreece

Την περασμένη εβδομάδα, η Σμαράγδα Καρύδη αποφάσισε να πάρει θέση για τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική, με μία ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Instagram. Η ηθοποιός αρχίζει με το hashtsg #prayforgreece και έκανε αναφορά στις βαθιές παθογένειες της χώρας και κυρίως των πολιτών και ότι δεν αρκεί να προσευχόμαστε αλλά θα πρέπει να κάνουμε πράξεις. Ο Γρηγόρης Πετράκος μάλιστα, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν σε αυτό το σχόλιο της ηθοποιού και με μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έγραψε: «Άντε να εξηγήσεις στην κυρία Καρύδη τι είναι η προσευχή».

Σε πιο πρόσφατα νέα τώρα, η Σμαράγδα επέστρεψε με μία νέα της ανάρτηση η οποία αναφέρεται στα περί προσευχής και ευθύνης δίνοντας έτσι ακόμα μία απάντηση σε όσους παρανόησαν και ένιωσαν ότι απαξίωσε την πίστη.

«Κάτι ακόμα περί προσευχής και ευθύνης. Διάβασα όλα τα σχόλια σας, στο προηγούμενο μου ποστ δυστυχώς δεν μπορώ ν’απαντήσω στον καθένα χωριστά κι η ανάρτηση αυτή δεν απευθύνεται στους κακοπροαίρετους που ξεσπάνε με βρισιές στα σόσιαλ μίντια γιατί αυτοί δε με αφορούν καθόλου. Σ’αυτούς όμως που ειλικρινά κάτι παρανόησαν κι ένιωσαν ότι απαξίωσα τη θρησκευτική πίστη ή ότι τους κουνάω το δάχτυλο θέλω να πω τα εξής: Καταρχάς, σε όλα όσα μας καταλογίζω βάζω πρώτο τον εαυτό μου είτε γιατί κάποια απ´αυτά τα έχω πράξει κι η ίδια είτε γιατί κάποια τα έχω ανεχτεί ή έχω αδιαφορήσει.Γι αυτό και χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό. Αυτό που συνέβη μας τάραξε και μας πλήγωσε όλους. Και το ότι κανείς δεν αναγνωρίζει τα λάθη του και δε ζητάει συγγνώμη μας πληγώνει ακόμα περισσότερο. Αυτό που είπα είναι ότι η λύση στα προβλήματα βρίσκεται στις πράξεις. Μίλησα για την ευθύνη του πολίτη, μιάς και για το τι σημαίνει η ευθύνη του πολιτικού δεν έχουμε ακόμα αποφανθεί.Δεν είχε καμία σχέση με τη θρησκεία τη χριστιανική ή οποιαδήποτε άλλη. Η προσευχή είναι προσωπική ανάγκη. Δε θέλει προστακτική. Θέλει ησυχία. Είναι ελπίδα και παρηγοριά. Δεν μπορεί να είναι ένα χασταγκ διανθισμένο με κλαμμένες φατσούλες στο ινσταγκραμ κι αυτό να σε ησυχάζει. Δεν είναι ώρα για να ησυχάσουμε. Οι φατσούλες γενικώς είναι μια χαρά αλλά όταν έχεις νεκρούς εν καιρώ ειρήνης, ενώ θα μπορούσες να μην έχεις, οφείλεις να είσαι σοβαρός και να κοιτάξεις τι δεν έγινε σωστά αλλά και τι μπορεί να κάνεις για να μη ξαναγίνει. Γιατί έχει ξαναγίνει. Δεν ήταν καν η πρώτη φορά. Γιατί κάτι έφταιξε και τότε και τώρα. Κι έχουμε ευθύνη.Έχουμε γιατί αυτοί που μας κυβερνούν έχουν εκλεγεί και πληρώνονται από μας κι είναι υποχρεωμένοι να μας δίνουν λογαριασμό. Κι εμείς οφείλουμε να το απαιτούμε αλλά και να ζητάμε απαντήσεις…».

ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΙ ΕΥΘΥΝΗΣ . Διάβασα όλα τα σχόλια σας, στο προηγούμενο μου ποστ δυστυχώς δεν μπορώ ν’απαντήσω στον καθένα χωριστά κι η ανάρτηση αυτή δεν απευθύνεται στους κακοπροαίρετους που ξεσπάνε με βρισιες στα σοσιαλ μίντια γιατί αυτοί δε με αφορούν καθόλου. Σ’αυτούς όμως που ειλικρινά κάτι παρανόησαν κι ένιωσαν ότι απαξίωσα τη θρησκευτική πίστη ή ότι τους κουνάω το δάχτυλο θέλω να πω τα εξης:Καταρχάς, σε όλα όσα μας καταλογίζω βάζω πρώτο τον εαυτό μου είτε γιατί κάποια απ´αυτά τα έχω πράξει κι η ίδια είτε γιατί κάποια τα έχω ανεχτεί ή έχω αδιαφορήσει.Γι αυτό και χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό. Αυτό που συνέβη μας τάραξε και μας πλήγωσε όλους. Και το ότι κανείς δεν αναγνωρίζει τα λάθη του και δε ζητάει συγγνώμη μας πληγώνει ακόμα περισσότερο. Αυτό που είπα είναι ότι η λύση στα προβλήματα βρίσκεται στις πράξεις. Μίλησα για την ευθύνη του πολίτη, μιάς και για το τι σημαίνει η ευθύνη του πολιτικού δεν έχουμε ακόμα αποφανθεί.Δεν είχε καμία σχέση με τη θρησκεία τη χριστιανική ή οποιαδήποτε άλλη. Η προσευχή είναι προσωπικη ανάγκη. Δε θέλει προστακτική.Θελει ησυχία. Είναι ελπίδα και παρηγοριά . Δεν μπορεί να είναι ένα χασταγκ διανθισμένο με κλαμμένες φατσούλες στο ινσταγκραμ κι αυτό να σε ησυχάζει. Δεν είναι ώρα για να ησυχάσουμε. Οι φατσούλες γενικώς είναι μια χαρά αλλά όταν έχεις νεκρούς εν καιρώ ειρήνης, ενώ θα μπορούσες να μην έχεις, οφείλεις να είσαι σοβαρός και να κοιτάξεις τι δεν έγινε σωστά αλλά και τι μπορεί να κάνεις για να μη ξαναγίνει. Γιατι έχει ξαναγίνει. Δεν ήταν καν η πρώτη φορά. Γιατί κάτι έφταιξε και τότε και τώρα. Κι έχουμε ευθύνη.Έχουμε γιατί αυτοί που μας κυβερνούν έχουν εκλεγεί και πληρώνονται από μας κι είναι υποχρεωμένοι να μας δίνουν λογαριασμό.Κι εμείς οφείλουμε να το απαιτούμε αλλά και να ζητάμε απαντήσεις…ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΑΠΟ ΚΑΤΩ…??

A post shared by Smaragda Karidi (@smaragda_karidi_official) on

Δείτε τώρα και την παλαιότερη ανάρτησή της. 

Μήπως το πιο φοβιστικό πράγμα που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες είναι αυτό το #prayforGreece; Αυτό το μοιραίο και μοιρολατρικό pray; Γιατί όχι ένα χασταγκ με το change, το work, το responsibility; το πως το λέτε εσείς εκεί γιατί δε θυμάμαι και πως το λέμε εμείς εδώ; Μόνο εμένα ανατριχιάζει; Τι σημαινει pray; Οτι Αφού ούτως η άλλως δε μπορεί ν αλλάξει τίποτα, Αφού θα ψηφίζουμε όπως πάντα τους ανίκανους, τους πονηρούς, αφού διαχρονικά θα καιμε τα δάση, θα χτιζουμε όπου και οπως να ναι, αφού και οι επόμενοι που θα ψηφίσουμε θα μας τα νομιμοποιήσουν όπως κι οι προηγούμενοι, αφού θα μπαζωνουμε τα ρέματα, αφού έτσι κι αλλιως θα αδιαφορουμε για τα σκουπιδια μας για τους δρόμους μας, για το πως οδηγούμε για το που παρκάρουμε, για την κακοποίηση των ζώων, αφου θ αφήνουμε τον συγκυβερνήτη να μας μαλώνει που καήκαμε-γιατί που είχαμε το μυαλό μας;; – Αφού θ ακούμε τους αρμόδιους να αυτοσυγχαιρωνται για το πόσο αλάνθαστα και τέλεια έδρασαν και μετά απλώς θα ξεσπάμε στο τουιτερ και θα συνεχίζουμε τη ζωή μας. Χωρις να ενεργοποείται το σώμα μας που έχει παρει το σχήμα του καναπέ. Χωρις να ξεσηκωθεί ο παραμόρφωμένος μας αντίχειρας απ το πληκτρολόγιο. Χωρις να επαναστατεί ο αυχένας μας σκυμμένος στην οθόνη. Χωρις να ξεθολώσει το μάτι μας. Θα συνεχίζουμε τη ζωή μας. Αφού δε κάηκε το δικό μας παιδί. Ακόμα. Αφού το δικό μας σπιτι είναι ακόμα στη θέση του. Αφου όπως κλαίμε τώρα έτσι σε λίγο θα ξεχάσουμε . Αφου θα βγαίνουμε πάλι στους δρόμους μόνο να μη πειραχτούν τα δικά μας προνόμια κι όχι για το περιβάλλον μας , ποτέ για να αναδασωθουν τα καμένα μας, για το πάρκο μας που ρημάζει, δε θ απαιτήσουμε ποτέ να παψουν τα πανεπιστήμια μας να είναι το λημέρι του κάθε εγκληματία , ποτέ τα νοσοκομεία μας να γίνουν ανάλογα των εισφορών που πληρώνουμε, ποτέ για καλύτερα σχολεία γιατί δε μας ενδιαφέρει να μάθουμε αλλά να να διοριστούμε, αφού το μεγαλύτερο ταμπού μας είναι η αυτοκριτική και η ανάληψη ευθυνών, αφού το αίσθημα ότι όλα είναι μάταια έχει εγκατασταθεί μόνιμα μέσα μας σαν αυτοάνοσο, αφού είμαστε τρομερά συναισθηματικοί και καθόλου ευαίσθητοι, αφού δε θα προστατέψουμε τον ανήμπορο, τον ανάπηρο, τον διπλανό,

A post shared by Smaragda Karidi (@smaragda_karidi_official) on

 

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα