Σίσσυ Χρηστίδου: Το βίντεο που μιλά για την απώλεια βάρους, οι φωτογραφίες με μαγιό και η πίεση από τους followers

Η Σίσσυ Χρηστίδου είναι μία από τις ομορφότερες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης, η οποία μάλιστα έχει και ιδιαίτερα ενεργό ρόλο τόσο στα social media όσο και στο Youtube αφού έχει το δικό της κανάλι, το γνωστό #μεγαλοκάναλο. Σίγουρα λοιπόν, θα την έχεις δει σε κάποιο post ή σε κάποιο επεισόδιο της εκπομπής της στο Open και επίσης σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει τη μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση της.

Η Σίσσυ Χρηστίδου εδώ και κάποιους μήνες βρίσκεται σε διατροφής, ενώ εξ’ αρχής είχε δηλώσει και εξηγήσει στους διαδικτυακούς της φίλους πως δεν θα ήθελε να μοιραστεί μαζί τους αναλυτικά το πρόγραμμα που ακολουθεί καθώς αυτό είναι δημιουργημένο εξ’ ολοκλήρου με βάσει τον δικό της οργανισμό και τις δικές της ανάγκες. Εξήγησε δηλαδή στους followers της το αναμενόμενο.

Αυτό βέβαια δεν ήταν αρκετό για να πείσει τους διαδικτυακούς της φίλους να της αφήνουν σχόλια, ζητώντας να τους πει το μυστικό της επιτυχίας. Έτσι, η παρουσιάστρια δημιούργησε ένα βίντεο στο κανάλι της στο Youtube, εξηγώντας όσο καλύτερα και λέγοντας όσα περισσότερα μπορούσε για τη “συνταγή της επιτυχίας” που τη βοήθησε να αλλάξει την εικόνα της.

Όπως ανέφερε, η απόφαση να ξεκινήσει διατροφή ήρθε μετά από παρότρυνση του παθολόγου της, αυτό ήταν απαραίτητο για λόγους υγείας. Όπως έχει αναφέρει και άλλες φορές, υπήρξαν τρεις περίοδοι στη ζωή της που το βάρος της είχε αυξηθεί αρκετά και ήταν οι τρεις εγκυμοσύνες της, εκ των οποίων η τρίτη δεν είχε αίσιο τέλος. Στην πρώτη της εγκυμοσύνη πήρε 40 κιλά, στην δεύτερη 30 και στην τρίτη της εγκυμοσύνη που δεν ολοκληρώθηκε πήρε 20 κιλά.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο, η Σίσσυ Χρηστίδου προσπαθεί να περάσει μερικά πολύ σημαντικά βήματα. Το πρώτο που είναι και η αρχή των πάντων είναι πως όποιος θέλει να ακολουθήσει κάποια διατροφή, χρειάζεται να επισκεφτεί κάποιον ειδικό που θα τον συμβουλεύσει ανάλογα.

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό θέμα είναι ο παράγοντας “ψυχολογία”. Για πολλούς ανθρώπους το φαγητό είναι μία προσωπική κατάχρηση. Είτε χαίρεσαι είτε στεναχωριέσαι, θα επιβραβεύσεις ή θα τιμωρήσεις τον εαυτό σου με φαγητό.

“Ψυχοθεραπεία κάνω αρκετά χρόνια και η ψυχολόγος μου αισθάνομαι πάντα ότι είναι για μένα ένας πολύ σημαντικός ώμος να ακουμπήσω. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και θεωρώ ότι έτσι κι αλλιώς η σχέση μας με το φαγητό συσχετίζεται με το ψυχολογικό κομμάτι. (…) Είναι πολύ σημαντικό το κομμάτι της ψυχολογίας. Κι αν δεν μπορείς μόνος σου να ρυθμίσεις κάποια θέματα ή κάποιες πεποιθήσεις που κουβαλάς από μικρός, καλό είναι να έχεις κι αυτή τη βοήθεια. Όχι για το κομμάτι των κιλών για το κομμάτι γενικών του κεφαλιού σου και των στόχων σου. Όλα όσα σε προβληματίζουν και ό,τι νιώθεις ότι σε σταματά στη ζωή σου η ψυχοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να δεις γιατί βάζεις αυτά τα εμπόδια”.

Όλοι μας λοιπόν χρειάζεται να βρούμε το δικό μας κίνητρο. Είτε θέλεις να χάσεις μερικά κιλά, είτε περισσότερα. Το κίνητρο της Σίσσυς Χρηστίδου ήταν τα ορμονικά θέματα που είχε μετά το άδοξο τέλος της τρίτης εγκυμοσύνης της.

“Γιατί πάνω από όλα με απασχολεί η υγεία μου, γιατί πρώτα απ’ όλα είμαι μαμά. Και όταν είσαι μαμά θέλεις να είσαι καλά και υγιής και για τα παιδάκια σου έτσι κι αλλιώς να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου”.

Λίγο πριν κλείσει το βίντεο της, η παρουσιάστρια είπε:

«Πρώτον είναι θέμα ψυχολογίας. Δεύτερον το κάνουμε οπωσδήποτε με την καθοδήγηση ειδικού. Τρίτον πρέπει να είναι δικός σου στόχος, να το θέλεις εσύ. Δεν θα είσαι όπως θέλει ο κάθε ένας, θα είσαι όπως εσύ γουστάρεις. Ξέρετε τι πιέσεις έχω δεχτεί εγώ από το σύστημα να έχω μία συγκεκριμένη εικόνα. Αυτό δεν με επηρέασε ποτέ. Το έκανα όταν εγώ το γούσταρα, όταν εγώ ένιωθα ότι μπορώ να το κάνω. Και στη ζωή μου δεν ένιωθα ποτέ την υποχρέωση να είμαι έτσι όπως κάποιος άλλος θέλει να είμαι. Θα είστε όπως εσείς γουστάρετε. Εσείς ξέρετε ποιος θέλετε να είστε»

 

View this post on Instagram

Sun, the healer.. ☀️

A post shared by Sissy (@sissychristidou) on