Σάκης Τανιμανίδης-Χριστίνα Μπόμπα: Συμμετέχουν στην έρευνα αντισωμάτων ως πρώην ασθενείς κορονοϊού
Instagram @chrismpo

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νόσησαν και βγήκαν νικητές στη μάχη κατά του κορονοϊού βρίσκεται και το ζευγάρι Σάκης Τανιμανίδης και Χριστίνα Μπόμπα. Οι δύο τους ήταν από τους πρώτους έλληνες celebrities που μίλησαν δημόσια για το γεγονός πως βρέθηκαν θετικοί στον ιό αλλά και για το πως κατάφεραν να το ξεπεράσουν.

Το ζευγάρι μάλιστα όπως ανακοίνωσε στην τηλεοπτική εκπομπή Μαζί σου συμμετείχε στην έρευνα που έχει ξεκινήσει στη χώρα μας για την θεραπευτική χορήγηση αντισωμάτων από ασθενείς που έχουν ιαθεί από τον Covid-19. Εκτός από το ζευγάρι, στην εκπομπή εμφανίστηκε ο Καθηγητής αιματολογίας του ΕΚΠΑ Ευάγγελος Τέρπος δηλώνοντας “Η διαδικασία ξεκίνησε την Τετάρτη με έξι δότες, ανάμεσά τους ήταν και ο κ. Τανιμανίδης και η κ. Μπόμπα, τους οποίους ευχαριστώ ολόψυχα, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκλησή μου. Υπάρχουν μέχρι στιγμής 11 άτομα που έχουν δώσει αίμα, τα οποία έχουν ήδη νοσήσει με κορονοϊό και έχουν θεραπευτεί. Έτσι θα δούμε αν έχουν αντισώματα, προκειμένου να μπορέσουν σε δεύτερη φάση να δώσουν το πλάσμα τους, ώστε να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία για Covid-19 της χώρας μας”

Στη συνέχεια, η Χριστίνα Μπόμπα δήλωσε “Το πρώτο βήμα ήταν αρκετά απλό, δώσαμε αίμα, λίγο περισσότερο από αυτό που δίνουμε για να κάνουμε εξετάσεις, ώστε να μπορούν να δουν όλες τις παραμέτρους για το αν είμαστε κατάλληλοι. Νομίζω ότι ένα ποσοστό του αίματος το στέλνουν και στην Αμερική για περαιτέρω έρευνα. Είναι μια συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια μας εξήγησαν. Είναι κάτι απλό, για να δεις αν είσαι κατάλληλος για να προχωρήσεις στο δεύτερο βήμα. Είναι σημαντικό όποιος έχει περάσει τον κορονοϊό να έρθει εθελοντικά να γίνει δότης. Λόγω προσωπικών δεδομένων δεν μπορούν να σε καλέσουν εκείνοι. Εμάς μας πήραν προσωπικά”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα