Ράνια Θρασκιά: Η επιστροφή στο Joy, η αλήθεια για την «κόντρα» με τη Μανωλίδου και το θάρρος της Σκορδά

H Ράνια Θρασκιά, μετά από 4 χρόνια τηλεοπτικής αποχής, με ένα διάλλειμα όταν την είδαμε να συμμετέχει στο σόου Just theTwo Of Us, επιστρέφει στο τιμόνι της εκπομπής Joy και κάνει πρεμιέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Έκανες μεταπτυχιακό στην ψυχολογία όλο αυτόν τον καιρό, όμως η τηλεόραση δεν φαίνεται να σε αφήνει σε ησυχία και επιστρέφει με το Joy. Σου είχε λείψει;

Κάποια κομμάτια της πολύ και κάποια άλλα όχι. Μου είχε λείψει η επαφή με τον κόσμο και το δημιουργικό της κομμάτι. Δεν μου έχουν λείψει οι ατελείωτες ώρες δουλειάς, μια και έτσι είχα την πολυτέλεια να είμαι στο σπίτι με τα παιδιά, να κάνω το μεταπτυχιακό μου και να γράψω το βιβλίο μου. Δεν μου έχει λείψει επίσης η αγωνία για τα νούμερα – η ενασχόληση με τα νούμερα είναι σαν μικρόβιο κι εγώ το είχα κολλήσει. Όταν δουλεύεις σε ανταγωνιστικά κανάλια, δεν μπορεί παρά να λειτουργούν σαν το βαρόμετρο της επιτυχίας, ενώ δεν είναι αυτή η αντικειμενική πραγματικότητα. Η επιτυχία ορίζεται από πολλούς άλλους παράγοντες, πέρα από τα νούμερα τηλεθέασης. Είναι περισσότερο παιχνίδι εγωισμού και ματαιοδοξίας.

Είχε ακουστεί ότι ήσασταν δύο υποψήφιες για τη θέση του Joy, εσύ και η Ευγενία Μανωλίδου. Μάλιστα η Φαίη Σκορδά είχε αναρωτηθεί στο Πρω1νό πώς γίνεται να μην παίρνουν τη δουλειά αυτή καταξιωμένοι δημοσιογράφοι με εμπειρία, όπως εσύ, αλλά άνθρωποι εκτός χώρου.

Αυτό που ξέρω από τον ΑΝΤ1 είναι πως δεν είχε γίνει πρόταση στην Ευγενία για τη συγκεκριμένη εκπομπή. Δεν έχει καμία σημασία, ούτως ή άλλως, και δεν μου αρέσει να μιλώ εκ μέρους άλλων επαγγελματιών. Αυτό που κρατάω από την όλη ιστορία είναι το θάρρος της Φαίης να εκφράσει ανοιχτά τη γνώμη της, χωρίς να υπολογίσει το κόστος ή τα σχόλια που θα συνόδευαν την τοποθέτησή της. Είναι σπάνια τηλεοπτική προσωπικότητα η Φαίη και είμαι πολύ χαρούμενη που ο χρόνος δικαίωσε τη φιλία μας και την εμπιστοσύνη που δείχνει η μία στην άλλη, πολλά χρόνια τώρα.

Πως αντέδρασες αρχικά στην πρόταση για το Joy;

Με αιφνιδίασε αυτή η πρόταση! Όπως είπα και στους ανθρώπους του ANT1, είχα πάει με πολλά «όχι» στο μυαλό μου. Αλλά από την πρώτη μας συζήτηση, που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, άρχισαν να καταρρέουν τα «όχι» και τη θέση τους να παίρνουν τα «ναι». Δυσκολεύτηκα να αποφασίσω να επιστρέψω στην τηλεόραση, ίσως και από φόβο, αλλά το Joy είναι έναconcept που μου άρεσε από την πρώτη στιγμή για τη φρεσκάδα και την πρωτοτυπία του. Ένιωσα ότι μου ταιριάζει, σε ένα κανάλι με ανθρώπους που εκτιμώ και εμπιστεύομαι και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που θα ξαναδουλέψω στην τηλεόραση σε μία εκπομπή υψηλής αισθητικής όπως είναι το Joy και με την ασφάλεια του ΑΝΤ1!

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.

Πηγή: Peoplegreece.com