«Φοβήθηκα και πανικοβλήθηκα παρά τις σαφείς οδηγίες» : Το μήνυμα της Ελένης Ράντου στο Facebook που μας εκφράζει όλους

Facebook @Eleni Rantou

Χωρίς καμία αμφιβολία, αυτή την περίοδο όλοι μας βιώνουμε περίεργες και πρωτόγνωρες ημέρες, στις οποίες καλούμε να ανταπεξέλθουμε. Μένουμε σπίτι λοιπόν, έχουμε άπλετο χρόνο για να κάνουμε όλα όσα δεν προλαβαίναμε τόσο καιρό. Εκτός από τις διάφορες ασχολίες όμως που μπορεί να κάνει ο καθένας στο σπίτι του, μας παρουσιάζεται μία νέα ευκαιρία. Να σκεφτούμε λίγο περισσότερο και καλύτερα την κατάσταση που ζούμε.

Ακριβώς αυτό έκανε και η Ελένη Ράντου και αποφάσισε να μοιραστεί τις σκέψεις της με όλους εμάς γράφοντας ένα κείμενο στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Συγκεκριμένα έγραψε «Μένω ήδη 9 μέρες μέσα στο σπίτι για προληπτικούς λόγους μετά τη ματαίωση όλων των επαγγελματικών υποχρεώσεων. Το πρώτο που αισθάνεσαι είναι αμηχανία, πώς να διαχειριστείς την απώλεια στόχου και να αλλάξεις πρόγραμμα και συνήθειες από τη μια μέρα στην άλλη. Χώθηκα μέσ’ τα δελτία ειδήσεων και μέτρησα ένα ένα τα κρούσματα και τις απώλειες. Φοβήθηκα και πανικοβλήθηκα παρά τις σαφείς οδηγίες, να μην το πάθω. Μπερδεύτηκα άλλο τόσο με τις τόσες αντιφατικές πληροφορίες. Διάβασα 3-4 βιβλία, είδα 5-6 σειρές. Έκλεισα κάποια στιγμή την τηλεόραση γιατί μόνο πηγή άγχους και πανικού είναι. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα. Το ραδιόφωνο είναι λιγότερο στρεσογόνο. Παρακολούθησα πως το χιούμορ που μας απέμεινε παλεύει να ξορκίσει το κακό μέσα από βιντεάκια που στέλνουμε ο ένας στον άλλον»

«Θυμήθηκα σενάρια επιστημονικής φαντασίας και ένιωσα σα να παίζω σε μια παρόμοια ταινία. Σκέφτηκα πως η έννοια της εξέλιξης γελοιοποιήθηκε εύκολα από έναν ιό της γρίπης, πως το 2020 ξαναγυρίσαμε πάλι στις σπηλιές.Πως όλο το αφήγημα και τα ζητούμενα του πολιτισμένου δυτικού κόσμου μας, αυτοκαταργήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Πως οι αγορές δεν είχανε ποτέ προβλέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, βρήκαν κι αυτές την αχίλλειο πτέρνα τους. Χάρηκα που τώρα που έχουμε κοινό εχθρό, έχουμε βάλει τις υπόλοιπες έχθρες μας σε προσωρινή καραντίνα… Άλλα κάπου στο τέλος ένιωσα ευγνωμοσύνη που έχω δίπλα μου την οικογένεια μου υγιή και όρθια. Ο μόνος στόχος των επόμενων μηνών είναι αυτός γιατί όσο κι αν νομίζουμε ότι είμαστε πολύ μπροστά, τελικά τίποτα δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. 9η ημέρα μένω σπίτι»

Διαβάστε την ανάρτηση της: