Πρίγκιπας Καρόλος: Δωρίζει τσουκνίδες από τον κήπο του για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού fashion project

Instagram@clarencehouse

Καθώς η Meghan Markle βάζει τις τελευταίες πινελιές στη σειρά ρούχων που ετοιμάζει για το προσεχές φθινόπωρο, ένα ακόμη μέλος της βασιλικής οικογένειας φαίνεται πως θα συμβάλει με τον δικό του τρόπο στην δημιουργία ενός ξεχωριστού fashion project.

Ο λόγος για τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος πρόκειται να συνεργαστεί με τους διάσημους σχεδιαστές μόδας Vin + Omi με σκοπό να δημιουργήσουν μια πρωτοποριακή σειρά ρούχων η οποία θα δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από…τσουκνίδες.

O Omi (ένας από τους δυο ιδρυτές του brand) δήλωσε στο People: «Βασικά ήταν δική του ιδέα να πάρουμε τσουκνίδες από τον κήπο του και να τις μετατρέψουμε σε ρούχα. Και τι κάνεις με μια πρόταση σαν κι αυτή; Ήταν σχεδόν μια πρόκληση για εμάς».

Οι αρχικές συζητήσεις έγιναν τον περασμένο Μάιο σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε το συμβούλιο μόδας της Βρετανίας. Ήταν μια εποχή που οι σχεδιαστές πειραματίζονταν με φυτά όπως είναι ο μαϊντανός, θέλοντας να το μετατρέψουν σε ύφασμα. Όταν ο πρίγκιπας τους πρότεινε να τους χαρίσει τις τσουκνίδες που έχει στον κήπο του, ενθουσιάστηκαν.

Τα πρώτα 10 κομμάτια της συλλογής θα παρουσιαστούν στο ξενοδοχείο Savoy, στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου στις 17 Σεπτεμβρίου.