Ο Quentin Tarantino τιμήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης για την προσφορά του στην 7η τέχνη

deadline.com

Ο Quentin Tarantino τιμήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στην κινηματογραφική τέχνη. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός παρέλαβε το βραβείο από τον Ιταλό μετρ ταινιών τρόμου Dario Argento.

Κάποια στιγμή, ο ίδιος ρωτήθηκε αν σκέφτεται να γυρίσει μια ταινία στην Ιταλία, συγκεκριμένα στα διάσημα κινηματογραφικά στούντιο της Ρώμης στη Cinecitta όπου κινηματογραφήθηκαν κλασικά έργα όπως, Ben-Hur, Cleopatra, La Dolce Vita και πιο πρόσφατα, The English Patient.

«Θα το ήθελα πολύ. Ξέρω ότι στη γυναίκα μου (είναι η Ισραηλινή τραγουδίστρια Daniell Pick) θα άρεσε κάτι τέτοιο. Αυτό θα ήταν ιδιαίτερο και υπέροχο, ειδικά να γυρίσω μια ταινία στη Cinecitta. Πρέπει να βρω τη σωστή ιστορία».

Σχετικά με τις ιταλικές ταινίες των δεκαετιών του ’70 και του ’80, ο σκηνοθέτης του Pulp Fiction και του Django είπε: «Ήμουν αρκετά τυχερός που ενηλικιώθηκα τη δεκαετία του ’70. Οι ιταλικές exploitation movies -φθηνές παραγωγές- εξακολουθούσαν να κυκλοφορούν στις κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ. Στη δεκαετία του ’80 όλες οι ταινίες κυκλοφόρησαν σε βίντεο. Χάρηκα τα υπέροχα Spaghetti Westerns και τα gialli. Όταν έβλεπα τις ιταλικές exploitation movies, φαινόταν ότι υπήρχε μια αίσθηση μεγαλείου. Ήταν larger than life. Είναι το νούμερο ένα πράγμα το οποίο αναγνωρίζω στον ιταλικό κινηματογράφο».

Ο σκηνοθέτης είπε ότι δεν είναι σίγουρος ποια θα είναι η επόμενη ταινία του, αλλά αποκάλυψε ότι ελπίζει να δουλέψει σε ένα Spaghetti Western.

Η συνέντευξη επί σκηνής ήταν γεμάτη γέλια και αναμνήσεις. Ο Τarantino θυμήθηκε πώς η πρώτη του επιλογή για να παίξει τον ρόλο του Bill στο Kill Bill ήταν ο Warren Beatty και πώς ο John Travolta έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία χορευτικών κινήσεων στο Pulp Fiction.

Ανέφερε επίσης στο κοινό ότι η πρώτη ταινία που θυμάται να είδε -σε ηλικία περίπου πέντε ετών- ήταν το βρετανικό κατασκοπευτικό φιλμ Deadlier Than The Male. Μόνο πολλά χρόνια αργότερα, όταν ξεκίνησε τη δική του προσωπική συλλογή ταινιών, ο σκηνοθέτης αγόρασε το συγκεκριμένο φιλμ και συνειδητοποίησε ότι ήταν η πρώτη ταινία που είχε δει ποτέ: «Ξαφνικά, περίπου στα μέσα του δρόμου, αυτή η σκηνή εμφανίζεται και εγώ πήγαινα, Θεέ μου! Αυτή είναι η γ…. ταινία! Αυτή είναι η πρώτη ταινία που είδα ποτέ!», είπε ο πάντα απολαυστικός auter υπό το χειροκρότημα του κοινού.