Ο Πρίγκιπας Harry έσπασε τη σιωπή του – Μιλάει για πρώτη φορά για την απόφασή του να αποσυρθεί από τα βασιλικά καθήκοντα

Splash News

Την πρώτη δημόσια εμφάνιση έκανε ο πρίγκιπας Harry μετά την συγκατάθεση της βασίλισσας Ελισάβετ, να αποσυρθεί τόσο εκείνος, όσο και η σύζυγος του, Meghan Markle από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Ο πρίγκιπας Harry έδωσε το παρών στο φιλανθρωπικό event του οργανισμού Sentebale και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έδωσε τη δική του απάντηση για όλα όσα έχουν συμβεί και έχουν γραφτεί τις τελευταίες ήμερες.

«Πριν ξεκινήσω, πρέπει να πω πως μπορώ να φανταστώ όλα όσα μπορεί να έχετε ακούσει ή να έχετε διαβάσει τις τελευταίες εβδομάδες. Για αυτό, θέλω να ακούσετε την αλήθεια από εμένα, από όσα μπορώ να μοιραστώ, όχι ως πρίγκιπας ή Δούκας, αλλά ως Harry, το ίδιο πρόσωπο που αρκετοί από εσάς έχετε δει να μεγαλώνει τα τελευταία 35 χρόνια, αλλά με μια πιο καθαρή ματιά» ξεκίνησε να λέει στην αρχή ο πρίγκιπας Harry.

«Η απόφαση που πήρα μαζί με τη σύζυγο μου να αποσυρθούμε, δεν είναι μια απόφαση που πήραμε εύκολα. Το συζητούσαμε για μήνες μετά από πολλές προκλήσεις τα τελευταία χρόνια. Ξέρω πως και εγώ δεν ήμουν πάντα σωστός, αλλά όσο αυτό συνεχιζόταν, δεν είχαμε άλλη επιλογή».

«Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι πως δεν εγκαταλείπουμε, δεν σας εγκαταλείπουμε. Η επιλογή μας ήταν να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τη βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τα στρατιωτικά μου καθήκοντα χωρίς χρηματοδότηση από δημόσιους πόρους. Δυστυχώς, αυτό δεν ήταν εφικτό».

«Το αποδέχτηκα, γνωρίζοντας πως αυτό δεν αλλάζει το ποιος είμαι ή το πόσο αφοσιωμένος είμαι. Όμως ελπίζω αυτό να σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί έπρεπε να συμβεί, ότι μαζί με την οικογένεια μου κάναμε ένα βήμα πίσω από όλα όσα είχαμε συνηθίσει, για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα, για μια πιο ήρεμη (ελπίζω) ζωή».

View this post on Instagram

at tonight’s dinner for supporters of Sentebale in London Video © SussexRoyal

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on