Ο πρίγκιπας George απαγορεύεται να έχει «κολλητό» στο σχολείο-Δεν φαντάζεστε γιατί!

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, όμως, είναι αληθινό: ο πρίγκιπας George, που πριν από μερικές ημέρες άρχισε το σχολείο, απαγορεύεται να έχει έναν στενό φίλο! Μάλιστα, ο λόγος δεν σχετίζεται με το ότι είναι «γαλαζοαίματος», γεγονός που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση.

O 4χρονος διάδοχος πηγαίνει στο σχολείο Thomas’s Battersea, στην περιοχή Wandsworth του Λονδίνου, το οποίο, με δίδακτρα 19.600 ευρώ τον χρόνο, δέχεται 560 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 4 έως 13 ετών. Το πρόγραμμα διδασκαλίας περιλαμβάνει μαθήματα τέχνης, μπαλέτου, θεάτρου, γαλλικών και πληροφορικής, ενώ δίνεται βαρύτητα σε αξίες όπως η ευγένεια, η κοσμιότητα, η εμπιστοσύνη, η ταπεινοφροσύνη και η γενναιοδωρία.

Μεταξύ, λοιπόν, των κανονισμών του σχολείου είναι και το να μην έχουν οι μαθητές έναν «κολλητό», αλλά να αναπτύσσουν φιλικές σχέσεις με όλους.  Η πρακτική αυτή ακολουθείται προκειμένου τα παιδιά να μην φτιάχνουν κλίκες, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται και προκειμένου να μην υπάρξει κάποιος μαθητής που μπορεί να νιώσει αποκλεισμένος, ή ακόμη και να πέσει θύμα bullying. Επιπλέον, όπως υποστηρίζουν οι ιθύνοντες του σχολείου, το να αποθαρρύνεις το παιδί να στρέψει την προσοχή του σε ένα και μόνο άτομο και να απομονωθεί μαζί του, βοηθά στο να αναπτύξει ένα ευρύτερο πλέγμα κοινωνικών και ισότιμων σχέσεων.

Πηγή: Peoplegreece.com