Ο Daniel Day Lewis αποχαιρετά την υποκριτική ως σχεδιαστής μόδας

Τον έχουμε αγαπήσει όσο λίγους ηθοποιούς. Από Το Αριστερό μου Πόδι και το Lincoln μέχρι το There Will Be Blood, o Daniel Day Lewis έχει αφήσει μεγάλη παρακαταθήκη στον κινηματογράφο. Δυστυχώς, μάλλον ήρθε η ώρα να τον δούμε στον τελευταίο του ρόλο. Το πρώτο επίσημο trailer του Phantom Thread μόλις κυκλοφόρησε και μας παρουσιάζει τον Day Lewis στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ως Reynolds Woodcock, ένας σχεδιαστή μόδας που μεσουρανεί στην υψηλή μόδα της Βρετανίας στα 1950ς. Κι ενώ βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του, η προσωπική του ζωή γίνεται άνω κάτω εξαιτίας μιας ισχυρογνώμονος γυναίκας, της Alma, την οποία υποδύεται η Vicky Krieps.

H δραματική ταινία εποχής με τα συγκλονιστικά κοστούμια, γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Paul Thomas Anderson (που έχει ξαναδουλέψει με τον Daniel στην ταινία του 2007, There Will Be Blood). Ωστόσο, πιθανότατα είναι και η τελευταία φορά που θα συνεργαστούν, καθώς ηθοποιός με τα τρία Όσκαρ, ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούνιο την απόφασή του να αποσυρθεί από την ηθοποιία για προσωπικούς λόγους, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Ο εκπρόσωπός του το επιβεβαίωσε λέγοντας: «Ο Daniel Day Lewis δεν θα συνεχίσει να εργάζεται σαν ηθοποιός. Είναι απίστευτα ευγνώμων στους συνεργάτες του και στον κόσμο που αγάπησε τις ταινίες του. Πρόκειται για μια προσωπική απόφαση και τόσο ο ίδιος, όσο και οι εκπρόσωποί του, δεν θα σχολιάσουν καθόλου το γεγονός».

Είμαστε σίγουροι ότι θα αγαπήσουμε και αυτή την ταινία του και πολύ θα θέλαμε να ξανασκεφτεί την απόφασή του.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram