Νέα ταινία έχει στα σκαριά ο Γιώργος Λάνθιμος: Ένα γοτθικό γουέστερν με τον Τόνι ΜακΝαμάρα

Πρόκειται για ένα γοτθικό γουέστερν του 1974 από τον συγγραφέα Richard Beautigan, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του αμερικανικού Hollywood Reporter.

Η ιστορία αφορά σε δύο δεινούς πιστολέρο, οι οποίοι προσλαμβάνονται από ένα 15χρονο κορίτσι ώστε να σκοτώσουν ένα τέρας που ζει στο υπόγειο του σπιτιού που ζει με την γοητευτική νεαρή αδερφή της.

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θα είναι ένα γουέστερν με γκόθικ ατμόσφαιρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το καστ που θα ενσαρκώσει τους ρόλους, ωστόσο την παραγωγή της ταινίας έχουν αναλάβει οι κορυφαίες εταιρείες New Regency και Element Pictures.

Το σενάριο υπογράφει ο Tony McNamara, με τον οποίο ο Γιώργος Λάνθιμος έχει συνεργαστεί στη σειρά «The Great» με πρωταγωνίστρια την Elle Fanning, καθώς και στην οσκαρική ταινία «The Favourite» (Η Ευνοούμενη).

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος επιχειρεί να αναλάβει την μεταφορά του βιβλίου στον κινηματογράφο.  Πρώτος το επεδίωξε o Αμερικανός Hal Ashby, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πάρει το «πράσινο φως» από τον συγγραφέα, ώσπου πέθανε.

Δεύτερος ήταν ο κορυφαίος Tim Burton, αλλά ούτε αυτός τα κατάφερε τελικά.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζει και τη μεταφορά ενός ακόμα μυθιστορήματος, το «Pop 1280», στο οποίο θα αναλάβει και τη διασκευή του σεναρίου.

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο Fortunegreece.com