Μία καινούργια εφαρμογή δείχνει ποια καλλυντικά είναι ασφαλή για την υγεία μας

Ένα καινούργιο applicationn έρχεται να μας βγάλει μια και καλή από τις αμφιβολίες μας. Το Think Dirty είναι μια νέα εφαρμογή η οποία επιτρέπει στους καταναλωτές να αναγνωρίσουν από τι συστατικά αποτελούνται τα καλλυντικά τους σκανάροντας απλώς το barcode τους.

Κάθε μέρα, σύμφωνα με τον Περιβαντολλογικό Οργανισμό Εργασίας (EWG), ο οποίος διεξήγαγε μια έρευνα για τα τοξικά χημικά, οι γυναίκες εκτίθενται σε 168 χημικά μέσα από τα καλλυντικά τους,

Το Think Dirty, όπως αναφέρει κι η δημιουργός του, Lily Tsen, εκπαιδεύει τις γυναίκες ώστε να πάρουν μια ενημερωμένη απόφαση για το ποιά προϊόντα να χρησιμοποιήσουν.Επηρεασμένη από το ιστορικό καρκίνου της οικογένειάς της η Tsen ανέβασε το app το καλοκαίρι του 2013, με πάνω από 12.000 προϊόντα στη λίστα του.

«Χρησιμοποιούμε όλοι τόσα πολλά προϊόντα που ακόμα κι όταν κοιτάμε τα συστατικά τους δεν καταλαβαίνουμε τι περιέχουν…Δεν είμαστε και χημικοί», είπε ενώ συνέχισε «Το κέρδος είναι το πρώτο που κοιτάνε οι εταιρείες που φτιάχνουν αυτά τα καλλυντικά και κάνοντας κάτι συνθετικό το οποίο μπορεί να παραχθεί μαζικά, αυτόματα μειώνει το κόστος», εξήγησε.

Το αποτέλεσμα που βγαίνει, δείχνει εάν το προϊόν περιέχει επιβλαβή στοιχεία. Η εφαρμογή απαριθμεί κάθε συστατικό και τις δυνητικά επιβλαβείς συνέπειες που μπορεί να έχει στην υγεία χρησιμποιώντας πηγές όπως η National Library of Medicine’s Hazardous Substances Data Bank, το EWG και άλλα.

Επίσης υπάρχει προειδοποίηση από ρυθμιστικούς οργανισμούς για το αν θεωρούνται τοξικά και σε άλλες χώρες. «Αν επιτρέπεται σε μία χώρα αλλά όχι σε μια άλλη, όπως π.χ. στην Ιαπωνία, είναι κάτι που οι καταναλωτές μπορεί να θέλουν να γνωρίζουν».

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα