Με την ταινία μικρού μήκους «Out» η Disney Pixar τιμά τον μήνα του Pride

CREDIT: DISNEY/PIXAR

Με αφορμή τον μήνα του Pride, η Disney Pixar κυκλοφόρησε την animation ταινία «Out», η οποία είναι διαθέσιμη σε όλους για δωρεάν παρακολούθηση μέσω του Disney+. Το συγκινητικό φιλμ μικρού μήκους εννέα λεπτών, προέρχεται από τον Steven Clay Hunter (γνωστός για τις σκηνές animation στις ταινίες «Finding Nemo» και «WALL-E»), που κάνει το ντεμπούτο του μετά από δεκαετίες ως animator στην Pixar και τον παραγωγό, Max Sachar.

Οι δημιουργοί μιλάνε για μια ιστορική ταινία κινουμένων σχεδίων που δείχνει ότι το περιεχόμενο της Disney+ πέρα από το να προσφέρει οικογενειακή διασκέδαση μπορεί να αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα και να αντικατοπτρίζει αλήθειες που υπάρχουν στον κόσμο.

View this post on Instagram

A post shared by Pixar (@pixar)

Η ταινία είναι μέρος του προγράμματος SparShorts της Pixar που έχει σχεδιαστεί για να δώσει φωνή σε animators και σκηνοθέτες του στούντιο, οι οποίοι δεν έχουν δημιουργήσει ακόμη το δικό τους φιλμ. Από αυτό προέκυψε η πρώτη δουλειά με κεντρικό πρωταγωνιστή έναν ομοφυλόφιλο χαρακτήρα.

Το «Out» ακολουθεί τον Greg καθώς παλεύει να πει στην οικογένειά του για τον φίλο του Manuel, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία μετακόμισης. Όταν οι γονείς του εμφανίζονται στο κατώφλι του σπιτιού για να τον βοηθήσουν στη μετακόμιση, ο ίδιος απομακρύνει απότομα τον φίλο του και κρύβει όλα τα στοιχεία για τη σχέση τους. Με λίγη ώθηση και παρέμβαση από τα… κοσμικά κατοικίδια του, Mags και Gigi – τις νεράιδες του «Out» όπως τα αποκαλεί ο Hunter – αλλά και τον πραγματικό σκύλο του, τον Jim, ο Greg βρίσκει αργότερα τη δύναμη να μιλήσει ανοιχτά στην οικογένειά του.

View this post on Instagram

A post shared by Pixar (@pixar)

Το animation βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. «Βασίζεται στην δική μου ιστορία, αλλά δεν μοιάζει καθόλου με την δική μου, γιατί δεν υπήρχαν μαγικά ζώα να με καθοδηγούν», εξηγεί ο Hunter.