Μαρία Σολωμού: Τι είπε για τη σχέση της με τον Πάνο Μουζουράκη;

Παντα μια συζήτηση μαζί με τη Μαρία Σολωμού έχει ενδιαφέρον, αφού πρώτα σου επιτρέψει να διεισδύσεις στο δικό της ξεχωριστό κόσμο.

Τα τελευταία δύο χρόνια είχες σταματήσει να δίνεις συνεντεύξεις και να κάνεις φωτογραφίσεις. Σε τι οφείλεται αυτή η αποχή;

Πραγματικά όλο αυτό μου θύμισε παλιές εποχές, που είχα τη μια φωτογράφιση μετά την άλλη και σκέφτομαι πώς το έκανα. Τι κουράγιο είχα! Έχει την πλάκα του, αλλά η ιδέα να ξυπνήσω, να πάω σε φωτογράφιση είναι πια πολύ μακριά από εμένα. Το είχα πολύ μεγάλη ανάγκη να μην είμαι συνέχεια σε ένα περιοδικό ή μια εκπομπή. Αν δεν έχω δουλειά, δεν βρίσκω το λόγο να βγω κάπου απλά για να υπάρχω και αυτή η απόχη μου ήταν πολύ συνειδητή. Πριν περίπου δύο χρόνια, έκανα τέσσερις θεατρικές παραστάσεις και η συνεχής έκθεση στα media, καθώς χρειαζόταν για να προωθήσω τη δουλειά μου, με κούρασε πολύ. Έπειτα ακυρώθηκε μια παράσταση όπου θα συμμετείχα, οπότε αποφάσισα να μη δουλέψω. Ήθελα να σταματήσω για λίγο, παρόλο που ήταν δύσκολη περίοδος. Πέρσι κάθισα ολόκληρο το καλοκαίρι και ένιωσα άνθρωπος. Το είχα πολύ μεγάλη ανάγκη και έπειτα ήρθε ο χειμώνας και δεν ήθελα να δουλέψω. Οι προτάσεις που είχα δεν ήταν κάτι που ήθελα να κάνω, δεν μπήκα σε δίλημμα, το ένα “όχι” ερχόταν μετά το άλλο. Φυσικά, οικονομικά τα έβγαλα δύσκολα πέρα, αλλά ήδη υπήρχε η ιδέα ότι θα γίνει η περιοδεία στο εξωτερικό.

Solwmou-Peoplegreece, sunenteuksi

ώς ήταν το διάστημα μακριά από τα τηλεοπτικά πλατό;

Θέλω να σου πω πως, παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς δεν δούλεψα, ξεθεώθηκα! Δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω, το δεκάωρο γύρισμα ή το από την τράπεζα στο λογιστή και αμέσως μετά στο σχολείο για το μικρό. Έτρεχα για ό,τι μπορείς να φανταστείς, ό,τι είχα αφήσει σε εκκρεμότητα το τακτοποίησα. Απέκτησα όλες τις ευθύνες μιας νοικοκυράς και δεν μου άρεσε ούτε αυτό. Έφτανα στο σπίτι πολύ κουρασμένη και ήθελα να κοιμάμαι από τις 10.00 το βράδυ που έβαζα το μικρό για ύπνο, όμως δεν το έκανα, γιατί χρειαζόμουν λίγο χρόνο για τον εαυτό μου. Τελικά, δεν ήταν πολύ ξεκούραστα και φέτος. Δεν πήγα σε ένα εστιατόριο να φάω, σε ένα μπαράκι να πιω ένα ποτό. Πάντως, διάβασα πολλά βιβλία. Μέσα σε ένα μόνο μήνα, διάβασα επτά βιβλία, κάτι που μου είχε λείψει πολύ. Είμαι βιβλιοφάγος και, όταν δεν έχω σενάρια, διαβάζω βιβλία.

Διδάσκεις υποκριτική στη δραματική σχολή του Ίασμου. Είσαι αυστηρή καθηγήτρια;

Είμαι πολύ αυστηρή, δεν χαρίζω κάστανα, δεν τα ωραιοποιώ. Είμαι ο άνθρωπος που θα τους προσγειώσει από την πρώτη μέρα στο πόσο σκληρό είναι το επάγγελμα και τι απογοητεύσεις θα συναντήσουν στο δρόμο τους. Τους ρωτάω το λόγο που θέλουν να γίνουν ηθοποιοί και τι διαφορετικό πιστεύουν πως έχουν, γιατί πλέον όλα παίζονται στις λεπτομέρειες. Η διδασκαλία είναι πολύ δημιουργικό κομμάτι.

Έχει γραφτεί αρκετές φορές πως πάσχεις από νευρική ανορεξία. Αλήθεια, φλέρταρες ποτέ με την ανορεξία;

Ναι, το έχω ακούσει αυτό κι έγινε μετά τη γέννηση του γιου μου. Στην εγκυμοσύνη, πήρα δεκαοκτώ κιλά, όμως, δεν μου φάνηκαν, γιατί παχαίνω αντρικά, δηλαδή στο πρόσωπο, στο στήθος και την κοιλιά. Ειλικρινά δεν με ένοιαζε να πάρω και τριάντα κιλά, απλά μετά από τρεις μήνες συνειδητοποίησα πως είχα φτάσει στα κιλά μου. Τότε ξεκίνησα και πιλάτες, με αποτέλεσμα μέσα σε δύο μήνες να έχω φτάσει 46 κιλά, όμως έτρωγα το σύμπαν. Ο γιατρός μού είπε πως άλλαξε ο μεταβολισμός μου. Μετά από τρία χρόνια, κατάφερα να πάω 49 κιλά με πολύ μεγάλη προσπάθεια. Κάπου εκεί έκοψα το τσιγάρο και πήγα 57. Περίεργο πράγμα ο μεταβολισμός. Οι φίλοι μου, που ξέρουν τις ποσότητες που καταναλώνω,γελάνε με όλο αυτό, γιατί τρομάζω κόσμο με αυτά που τρώω.

Συνήθως γίνεται σάλος με τα λεγόμενά σου. Ακόμη σε κυνηγάει η δήλωση πως δεν σου άρεσε η περίοδος της εγκυμοσύνης σου. Χρειάζεται κότσια, πάντως, να μιλάς αληθινά.

Παρόλο που έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε! Σε πληροφορώ ότι με σταματάνε γυναίκες στο δρόμο και μου λένε πως με καταλαβαίνουν. Η κολλητή μου γέννησε και μόνο scuba diving δεν έκανε την περίοδο της εγκυμοσύνης. Οι ορμόνες είναι μεγάλο πράγμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θέλεις το παιδί σου, γιατί μου έχουν φορτώσει τα σύμπαντα στο κεφάλι. Έχω ακούσει τα πάντα και τα έχω ξεπεράσει όλα. Είχα ηρεμήσει αυτό το διάστημα. Ίσως δεν πρέπει να τα λες αυτά τα πράγματα και να παίζεις το κανονικό παιχνίδι. Δεν ξέρω αν θα τα ξαναέλεγα – για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου.

Πέντε χρόνια τώρα είσαι με τον Πάνο Μουζουράκη. Τι είναι αυτό που σε έχει κρατήσει μαζί του, μια και είσαι άνθρωπος που βαριέται εύκολα;

Ο Πάνος από μόνος του! Είναι μεγάλη περίπτωση. Ούτε εγώ είμαι συνηθισμένος άνθρωπος, αλλά είμαι πιο βαρετή από τον Πάνο. Μπορώ να γίνω πολύ βαρετός τύπος, αλλά όχι ο Πάνος. Έχει κάτι περίεργο όλη αυτή η μείξη μας, έχει πολλή βλακεία, γιατί έχουμε και οι δύο έντονο το συναίσθημα της βλακείας, του χιούμορ και της αποδόμησης… Είναι φοβερό! Ξέρεις, ή σου κάθεται ή δεν σου κάθεται όλο αυτό. Θα υπάρχουν φάσεις που θα βαριέσαι κιόλας, αλλά είναι περίπτωση ο Μουζουράκης.

Ομολογώ πως σε βλέπω πολύ ερωτευμένη…

Είμαι ερωτευμένη! Και είναι πολύ πρωτότυπο.

Επίσης, πολύ ήρεμη.

Νομίζεις… Δεν είμαι καθόλου ήρεμη! Υπάρχει και γαλήνη. Υπάρχει πολλή χαρά μεταξύ μας και παιδικότητα.

Οπότε ο έρωτας μπορεί να κρατηθεί ζωντανός;

Στις αρχές όλα είναι πιο έντονα. Γενικά μπορεί να μείνει ο έρωτας, αλλά, όταν περνάει ο καιρός, να μην έχει την ίδια ένταση και το ίδιο καρδιοχτύπι.

Ένας γάμος είναι πλέον στα σχέδιά σου;

Όπως με ήξερες είμαι σ’ αυτό το κομμάτι. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν.

Mήπως ήρθε η κατάλληλη στιγμή για την κόρη που περίμενες;

Περίμενα κόρη και βγήκε το αγόρι… Δεν μπορώ να διανοηθώ μια δεύτερη εγκυμοσύνη αυτή τη στιγμή.

Μαρία, σε τρομάζει ο γάμος;

Δεν θέλω ούτε καν να το συζητάω. Βαριέμαι αυτό το ζήτημα, πεθαίνω. Βλέπω πως έχετε αγωνία να με αποκαταστήσετε, αλλά εγώ το σιχαίνομαι όλο αυτό.

Το καλοκαίρι, που εσύ κι ο Πάνος θα βρίσκεστε σε περιοδεία, λες να λειτουργήσει ανανεωτικά για τη σχέση σας;

Θα είναι πολύ δύσκολα φέτος. Ούτε με αγχώνει, ούτε είναι ανανεωτικό, ούτε τίποτα. Δεν το έχουμε σκεφτεί…

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο περιοδικό People που κυκλοφορεί με το Πρώτο Θέμα την Κυριακή

Δείτε ακόμα:

Μαρία Σολωμού: «Ο μεγαλύτερος φόβος της πρώτης μου φοράς ήταν ο πόνος. Μου είχε γίνει εφιάλτης»

Μαρία Σολωμού: «Μου έδωσαν χαριστικά τον ρόλο στους “Singles”»

Μαρία Σολωμού: «Όποιοι γράφουν και λένε, ας το κάνουν. Σκασίλα μου πια!»

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα