Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου: «Τηλεφώνησα στον πατέρα μου και του είπα ότι μας πυροβόλησαν στον δρόμο»

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, μίλησε στο περιοδικό «Hello!» για τα παιδικά της χρόνια, το bullying που δέχτηκε στο δημοτικό εξ’ αιτίας του ονόματους που έφερε, αλλά και τις πλάκες που έκανε στον πατέρα της, Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Για τη διαφορετικότητα που ένιωθε σε σχέση με τα άλλα παιδιά εξαιτίας των γονιών της και της αναγνωρισιμότητάς τους, η Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου, όπως αναφέρει το Peoplegreece.com, είπε: «Ό,τι γινόταν στην οικογένειά μου έπαιρνε δημοσιότητα. Δεν υπήρχε άλλη διαφορά. Κι όταν είσαι μικρός, θεωρείς ότι αυτή είναι η πραγματικότητα και όπου πηγαίνεις, πάντα υπάρχουν φωτογράφοι. Δεν μπορείς, ως παιδί, να ξεχωρίσεις ότι αυτό είναι συνηθισμένο».

Για το αν πέρασε δύσκολα κατά την περίοδο των παιδικών της χρόνων, η ίδια ανέφερε: «Στο σχολείο. Στο δημοτικό. Τα παιδάκια είναι περίεργα. Σκέψου ότι ο πατέρας μου είχε τα ποινικά δικαστήρια Κοσκωτά, η μητέρα μου είχε κάνει τη γυμνή φωτογράφηση στο Playboy και ακούγονταν διάφορα στο σχολείο. Οι μαμάδες είναι ό,τι χειρότερο στη διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού, από αυτές ξεκινάνε όλα. Έτσι δημιουργήθηκε ένα κλίμα, αλλά το ξεπέρασα γρήγορα. Υπήρχε μία ζήλεια και ένα κόμπλεξ ως προς την οικογένεια και το όνομά μας. Αλλά κι εγώ δεν ήμουν η καλή μαθήτρια ώστε να το ισορροπήσω».

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε γιατί δεν ήταν ποτέ επιμελής μαθήτρια: «Ίσως το κληρονόμησα από τη μητέρα μου. Δεν έκανα ποτέ εκείνα που έκανα όλοι. Δεν είχα πρόγραμμα και συνέπεια. Ήθελα να βγαίνω να είμαι εκτός σχολείου. Και επίσης δεν έκανα παρέα με κορίτσια που διάβαζαν. Η μία παρέσερνε την άλλη».

Πώς θα αντιδρούσε όμως αν είχε ένα παιδί που θα έκανε ό,τι κι εκείνη στα σχολικά της χρόνια; «Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω όμως, είναι ότι όταν έρθει η ώρα να κάνω παιδιά θα τα βρω όλα μπροστά μου. Ακόμη και σπασικλάκι να είναι το παιδί μου, πάλι δε θα μου αρέσει».

Τέλος, η ίδια αποκάλυψε πιο ήταν το μεγαλύτερο «χουνέρι» που έκανε στους γονείς της: «Το ότι δεν είχα πάει δέκα συνεχόμενες μέρες σχολείο. Και δεν το είχε καταλάβει κανείς. Πηγαίναμε στην “Αβάνα” στο Χαλάνδρι και αράζαμε από το πρωί ως το απόγευμα. Μέχρι που κάποια στιγμή τηλεφώνησαν και ρώτησαν: “Συγγνώμη, η Μαρία-Ελένη άλλαξε σχολείο;”. Ένα άλλο, ήταν όταν τηλεφώνησα στον πατέρα μου και του είπα ότι μας πυροβόλησαν στον δρόμο. Ο μπαμπάς το πίστεψε. Έφτασα στο σχολείο και βρήκα την αστυνομία. Είχε κινητοποιήσει τους πάντες!».

Διαβάστε επίσης:

Τον αγαπημένο της Μαρίας-Ελένης Λυκουρέζου τίμησε η οικογένεια της Ζωής Λάσκαρη

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: «Μεγάλωσα με την Αλίκη στο σπίτι μας, με την Τζένη, τον Μινωτή»

Ζωή Λάσκαρη: «Είμαστε μια αναρχική οικογένεια»