Κι όμως! Η βασίλισσα Ελισάβετ συμμετείχε κάποτε σε τελετή για να διώξει τα πνεύματα που είχαν στοιχειώσει το εξοχικό της

Splash/Smartmagna

Έχοντας καλύψει το βασιλικό ρεπορτάζ από το 1979 μέχρι το 2014, ο δημοσιογράφος Kenneth Rose γνώριζε πολλά πράγματα για τους royals που δεν είχαν δει πότε το φως της δημοσιότητας.

H Daily Mail συγκέντρωσε μερικές από τις αποκαλύψεις του Rose σε ένα βιβλίο που ονομάζεται «Who Loses, Who Wins: The Journals of Kenneth Rose, Vol II 1979-2014».

Μάλιστα σε ένα από το κείμενα του βιβλίου αναφέρεται πως κάποτε η βασίλισσα Ελισάβετ μαζί με την μητέρα της και έναν ιερέα είχαν κάνει μια τελετή για να διώξουν τα πνεύματα που μπορεί να είχαν στοιχειώσει το εξοχικό της  στο Sandringham.

Πιο συγκεκριμένα το 2001, 4 χρόνια μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Diana, τέσσερις υπάλληλοι του παλατιού αρνούνταν να μπουν σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο γιατί πίστευαν πως ήταν στοιχειωμένο. Με αφορμή τα όσα ισχυρίζονταν οι υπάλληλοι, η βασίλισσα πήγε στο παλάτι μαζί με την μητέρα της και ένα ιερέα για να ερευνήσουν τη κατάσταση.

«Ο ιερέας περπατούσε από δωμάτιο σε δωμάτιο και πράγματι σε έναν από τους χώρους αισθανόταν μια ανησυχία» γράφει ο Rose προσθέτοντας πως τους είπε ότι ήταν αρκετοί οι λόγοι που ο χώρος μπορεί να ήταν στοιχειωμένος. Το 1952 ο πρώην βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, Γεώργιος ΣΤ΄είχε πεθάνει στο συγκεκριμένο υπνοδωμάτιο ενώ το 1997 ένα ακόμη μέλος των royals έφυγε από τη ζωή, η πριγκίπισσα Diana που έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι.

«Αυτό το περίεργο συναίσθημα μπορεί να οφειλόταν στην πριγκίπισσα Diana. Ο ιερέας είχε ξαναδεί τέτοια πράγματα όταν κάποιος είχε ακαριαίο θάνατο» πρόσθεσε ο Rose.

Η τελετή, μάλιστα, που οργάνωσαν, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, δεν ήταν κάτι σαν εξορκισμός –όταν δηλαδή διώχνεις ένα κακό πνεύμα από το σώμα ενός ανθρώπου- αλλά σαν μια τελετή για να φέρουν γαλήνη στον χώρο και για να αναπαυτεί η ψυχή του βασιλιά Γεώργιου ΣΤ που είχε πεθάνει σε αυτό το δωμάτιο.