Η Κατερίνα Παπουτσάκη λέει ναι στον δημόσιο θηλασμό

NDP Photo Agency


Η Κατερίνα Παπουτσάκη, η νέα μαμά της εγχώριας show biz είναι υπέρ του θηλασμού.

Και βρίσκει πάντα την ευκαιρία, μέσα από τις συνεντεύξεις της, να μιλήσει για τη σπουδαιότητά του στην ανάπτυξη του μωρού.

«Είναι μια ταλαιπωρία αλλά, αν υπάρχει θέληση, όλα γίνονται. Είμαι υπέρ του θηλασμού. Οι γυναίκες πρέπει να θηλάζουν γιατί είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να δώσεις στο παιδί σου, το καλύτερο αντιβιοτικό, το καλύτερο εμβόλιο. Και για μένα οι έξι μήνες είναι το λιγότερο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Στην Ελλάδα οι γυναίκες δεν θηλάζουν τόσο πολύ, προφανώς γιατί δεν υπάρχει η ανάλογη ενημέρωση για τη διαδικασία. Αν δουν ότι στην αρχή δεν έχουν γάλα, απογοητεύονται και καταφεύγουν στο μπιμπερό. Αλλά δεν είναι έτσι. Κι εγώ στην αρχή πέρασα 2,5 μήνες με το μωρό στο στήθος μέχρι να έρθει η σωστή ποσότητα για το μωρό. Δεν έκανα τίποτα χωρίς το μωρό στην αγκαλιά μου. Κι εγώ, άνετα θα μπορούσα να πω ότι δεν έχω γάλα – έτσι μου έλεγαν. Και είμαι περήφανη που το προσπάθησα. Γι’ αυτό λέω ότι χρειάζεται ενθάρρυνση στις γυναίκες», δήλωσε στο Down Town Κύπρου.

Ενώ δεν δίστασε να πάρει θέση και στον δημόσιο θηλασμό. «Είμαι υπέρ. Δεν θα έπρεπε να τίθεται τέτοιο ζήτημα, να ταΐσεις το μωρό σου σε δημόσιο χώρο. Οποιοδήποτε πλάσμα στη φύση κρύβεται δηλαδή; Απλώς, στις δυτικές κοινωνίες, το στήθος είναι συνδεδεμένο με το σεξ. Αλλά δεν είναι έτσι. Κι έχουμε αντικαταστήσει αυτή την πολύ φυσιολογική διαδικασία με το άψυχο μπιμπερό», τόνισε η όμορφη ηθοποιός.

Διαβάστε εδώ: Αποκλειστικές φωτογραφίες: Backstage με την Ελένη Μενεγάκη στο Νικ Ο΄κλοκ