Η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε τη συγκατάθεσή της για την αποχώρηση της Meghan και του Harry

Getty Images/ Ideal Images

Προς την εκτόνωση μιας εσωτερικής κρίσης που πήρε μεγάλες διαστάσεις είναι η στάση που τήρησε η βασίλισσα Ελισάβετ στη συνάντηση της με τον Χάρι παρουσία του Καρόλου και του Ουίλιαμ. Στην ανακοίνωσή της που κοινοποιήθηκε στα μέσα, η Ελισάβετ δίνει το ελεύθερο στον Χάρι και τη Μέγκαν να ζήσουν στον Καναδά στη μετάβασή τους από τη βασιλική ζωή προς την άλλη ζωή που επιθυμούν, αλλά και την άδεια να χρησιμοποιήσουν το brand τους για να μπορέσουν να ζήσουν με οικονομική ανεξαρτησία.

«Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις αναφορικά με το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του.

Η οικογένειά μου κι εγώ υποστηρίζουμε εντελώς την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως οικογένεια. Παρόλο που θα προτιμούσαμε να παραμείνουν μέλη της Βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και καταλαβαίνουμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή σαν οικογένεια, παραμένοντας πολύτιμο μέλος της οικογένειάς μου.

Ο Χάρι και η Μέγκαν ξεκαθάρισαν πως δεν θέλουν να βασίζονται οικονομικά σε δημόσια κεφάλαια στη νέα τους ζωή.

Συνεπώς συμφωνήθηκε πως θα υπάρχει μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ θα ζουν στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπάρχουν περίπλοκα ζητήματα που πρέπει να λύσει η οικογένειά μου, και πρέπει να γίνει ακόμη λίγη δουλειά, όμως ζήτησα οι τελικές αποφάσεις να παρθούν τις επόμενες μέρες».

Πηγή: PeopleGreece