Η Sony αλλάζει το εμβληματικό λογότυπο της Columbia Pictures για την 100ή επέτειό της
columbia logo
Credit:@PlayGamesMovies/Twitter(X)

Το ιστορικό λογότυπο της Columbia Pictures, γνωστό και ως «Γυναίκα με τη δάδα», δεν θα είναι πια το ίδιο. Συγκεκριμένα και όπως ανακοίνωσε η Sony Pictures Entertainment, θα γιορτάσει την 100ή επέτειο της Columbia με ένα νέο λογότυπο.

Το νέο logo της Columbia Pictures για την 100ή επέτειό της

Ενόψει του εορτασμού της επετείου της λοιπόν στις 10 Ιανουαρίου 2024, έχει γίνει γνωστό πως το νέο logo θα έχει μια extra λάμψη στη δάδα. Πρόκειται για έναν συμβολισμό της ζωντάνιας της ιστορίας του στούντιο του Hollywood, που συμπληρώνει 100 χρόνια στη βιομηχανία του θεάματος.

«Υπάρχει ένα πράγμα που διαχωρίζει ένα μεγάλο στούντιο από όλους τους άλλους παραγωγούς περιεχομένου. Η ιστορία. Στην Columbia, αυτή η ιστορία αντικατοπτρίζει τα αμέτρητα πολιτιστικά “φυλαχτά”. Όλοι μας στην Columbia είμαστε υπερήφανοι για αυτή την κληρονομιά. Έχουμε τώρα την τιμή να γιορτάζουμε», δήλωσε ο Tom Rothman, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Motion Picture Group της Sony Pictures.

Τα σχέδια της Columbia Pictures για την 100ή επέτειό της δεν περιορίζονται μόνο στην αλλαγή logo. Εκτός αυτού, θα περιλαμβάνουν προβολές σε φεστιβάλ και πολλές ζωντανές συναυλίες.

Ποια είναι η “Γυναίκα με τη δάδα”

Η εμβληματική «Γυναίκα με τη δάδα» πάντως, σε πολλούς θυμίζει αρχαία Ελληνίδα θεά και σε άλλους το Άγαλμα της Ελευθερίας. Είναι εμπνευσμένη από την ιστορική εικονογραφία της «Lady With the Torch».

Για την ιστορία, το στούντιο ίδρυσαν τα αδέλφια Harry και Jack Cohn και τον κολλητό τους φίλο Joe Brandt στις 10 Ιανουαρίου 1924.

Bραβευμένες ταινίες της Columbia Pictures

Επίσης, μερικές βραβευμένες ταινίες της Columbia Pictures, είναι τα Guess Who’s Coming To Dinner, From Here to Eternity, On The Waterfront, Lawrence of Arabia, To Sir With Love, Funny Girl, Taxi Driver και Tootsie.


Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα