Η Scarlett Johansson μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών στον κινηματογράφο
Instagram @scarlettjohanssonworld

Η Scarlett Johansson έχει μάθει από πολύ μικρή ηλικία, να επιβιώνει μόνη της μέσα σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Είναι δυναμική, ανεξάρτητη και δεν φοβάται να εκφράσει την γνώμη της. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μητέρα της, η οποία της εμφύσησε μεγαλώνοντας, όλες αυτές τις σημαντικές αξίες και ιδέες. Οι συμβουλές της ήταν ανεκτίμητες, όπως και η καθοδήγησή της και χωρίς όλα αυτά, η διάσημη ηθοποιός δεν θα αντιμετώπιζε τόσο άφοβα τις ανισότητες που βιώνει.

Το body positive μήνυμα της Ashley Graham για το καλοκαίρι

Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας της ταινίας “Black Widow”, η Johansson μίλησε για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Μολονότι η ίδια είχε ανακηρυχθεί – βάσει της λίστας Forbes – η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός για το 2019, μίλησε για την αδικία που βιώνουν εν γένει οι γυναίκες ηθοποιοί. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι είναι “κακοπληρωμένες και αδικημένες” και ότι διαρκώς υπονομεύονται. Καταλήγουν λοιπόν να μην λαμβάνουν αυτά που τους αξίζουν.

Η Hailey Bieber αποκάλυψε πως νιώθει για το body shaming που βιώνει

Εξήγησε ακόμη ότι οι άντρες ηθοποιοί πληρώνονται μακράν περισσότερο από ότι οι γυναίκες και η δικαιολογία συνήθως γι΄αυτό είναι ότι ήταν πιο αποδοτικοί στην εργασία τους ή ότι ο κόσμος θα πληρώσει για να δει μόνο τον συγκεκριμένο ηθοποιό. Επομένως, οι ίσες απολαβές είναι μία αναγκαία διεκδίκηση. Πριν λίγο καιρό μάλιστα, η Sharon Stone είχε αποκαλύψει ότι η αμοιβή της για την ταινία “Βασικό Ένστικτο” ήταν μηδαμινή σε σύγκριση με εκείνη του συμπρωταγωνιστή της, Michael Douglas.

Sharon Stone: Υπέροχη στα 63 της χρόνια μας εύχεται καλό καλοκαίρι!

Ταυτόχρονα, η Scarlett Johansson αναφέρθηκε και στην ταινία της, η οποία αποτελεί τον ορισμό του “girl power”. Οι πρωταγωνίστριες είναι γυναίκες και την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Cate Shortland. Βασίζεται λοιπόν εξ ολοκλήρου στη γυναικεία αλληλεγγύη και υποστήριξη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Black Widow (@black.widow)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα