Οι πιο αυθόρμητες πόζες της Marilyn Monroe σε έκθεση φωτογραφίας στο Λονδίνο

Photograph courtesy of Ed Feingersh /Getty Images

Σε μία από τις πιο όμορφες φωτογραφίες της, η Marilyn Monroe ποζάρει αυθόρμητα μπροστά στον φωτογραφικό φακό του αμερικανού φωτογράφου Ed Feingersh στο Grand Central Station με τους περαστικούς σχεδόν να μην την προσέχουν. Αυτή η φωτογραφία από το 1961 αλλά και άλλες βρέθηκαν σε μια αποθήκη δεκαετίες μετά τον θάνατο του διάσημου φωτογράφου και πλέον εκθίθενται σε μια έκθεση φωτογραφίας στο Λονδίνο.

Με τίτλο «A Week With Marilyn» που θυμίζει τον τίτλο της ταινίας για τη ζωή της διάσημης ηθοποιού με πρωταγωνίστρια την Michelle Williams, η έκθεση περιλαμβάνει ασπρόμαυρες φωτογραφίες –κάποιες από τις οποίες δεν έχουν εκτυπωθεί ή εκτεθεί στο κοινό μέχρι σήμερα- του Ed Feingersh που πέρασε μια εβδομάδα τον Μάρτη του 1955 φωτογραφίζοντας την καθημερινότητά της.

Monroe_Marilyn_257_c_MOA_(NYC_March_1955).jpg
Photograph courtesy of Ed Feingersh /Getty Images

Η φωτογράφιση είχε γίνει για το περιοδικό Red Book και η ίδια η Marilyn είχε επιλέξει τον Feingersh για να την φωτογραφίσει την περίοδο που προετοιμαζόταν για την πρεμιέρα του «Cat on a Hot Tin Roof» και μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Madison Square Gardens, όπου είχε εμφανιστεί πάνω σε έναν ροζ ελέφαντα.

marilyn square
Photograph courtesy of Ed Feingersh /Getty Images

Info

«A Week With Marilyn» στο Galerie Prints, 152 Arthur Road, Wimbledon Park, London, SW19 8AQ

Σε συνεργασία με την Getty Images Archive και το Gallery London. Όλες οι φωτογραφίες είναι του φωτογράφου Ed Feingersh.

Από 15 Φεβρουαρίου μέχρι 30 Μαρτίου

Δείτε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε το Instyle στο Instagram