Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου για την εγκυμοσύνη της: «Όταν θέλω κάτι, βάζω όλο μου το είναι για να το πετύχω»

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου για την εγκυμοσύνη της: «Όταν θέλω κάτι, βάζω όλο μου το είναι για να το πετύχω»

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου πριν από λίγες ημέρες φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού People στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της και μίλησε για όλα.

Η πρώτη σου εγκυμοσύνη ήρθε εύκολα;

Όχι. Δεν ήρθε εύκολα γιατί ήμουν πολύ αγχωμένη. Σκεφτόμουν ότι δεν μπορώ να μείνω έγκυος.

Είχες ατυχίες στο παρελθόν;

Όχι. Όμως το γεγονός «θέλω κάτι πάρα πολύ, αλλά δεν έρχεται ίσως γιατί δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» δεν μπορεί να το δεχτεί εύκολα ένας άνθρωπος τόσο παθιασμένος όσο εγώ. Έχω μάθει στη ζωή μου, όταν θέλω κάτι, να βάζω όλο μου το είναι για να το πετύχω. Σε αυτό το κομμάτι δεν λειτούργησε. Μου έλεγαν ότι πρέπει να είμαι χαλαρή και ήθελα να τους χτυπήσω.

Η πρώτη εγκυμοσύνη ήταν εύκολη;

Πολύ. Στη δεύτερη εγκυμοσύνη τους πρώτους τρεις μήνες ζορίστηκα. Είχα ναυτίες. Ήμουν πολύ ξινή…

Ο Φώτης πώς το διαχειρίστηκε;

Πολύ καλύτερα από την πρώτη φορά. Τώρα, επειδή αυτή η ορμονική επίθεση είναι κάτι που έχω ξαναζήσει, είμαι πολύ υποψιασμένη και μαζεύομαι. Ο Φώτης περνάει καλύτερα. Στην πρώτη ήμασταν και οι δύο πολύ αγχωμένοι.

Ο πρώτος τοκετός ήταν φυσιολογικός;

Γέννησα με καισαρική. Στη δεύτερη γέννα θα κάνω ό,τι μου πει ο γιατρός μου. Τον εμπιστεύομαι πολύ.

Συναισθηματικά πώς βιώνεις τη δεύτερη εγκυμοσύνη;

Επειδή όλη σου η αγάπη είναι στο πρώτο παιδί –και πραγματικά αν δεν το έχεις ζήσει δεν ξέρεις πόσο μεγάλη αγάπη είναι αυτή–, αναρωτιέσαι πώς μπορεί να σου ξανασυμβεί με έναν άλλον άνθρωπο. Είναι σαν να είσαι φουλ ερωτευμένος και να πρέπει να ερωτευτείς με το ζόρι και κάποιον άλλο. Είναι περίεργο, όμως όλοι λένε πως μοιράζεται απόλυτα όταν έρθει το μωρό. Θέλω η Λυδία να καταλάβει ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει και ότι το μωρό που έρχεται είναι «δικό μας».

Έχετε προετοιμάσει τη Λυδία για το αδελφάκι που έρχεται;

Της μιλάω συνέχεια. Και εκείνη βάζει το κεφαλάκι της και ακούει το μωρό. Του μιλάει, μάλιστα της έχουμε πει και το όνομα και το φωνάζει έτσι. Η Λυδία είναι καλό παιδάκι.

Για σένα ως μοναχοπαίδι ήταν σημαντικό να έχει η μικρή σου ένα αδελφάκι;

Πολύ. Όμως ήταν και για τον Φώτη που έχει αδέλφια. Σκεφτόμαστε ότι δεν θα είναι ποτέ μόνη της. Κάνουμε παιδιά μεγάλοι, οπότε δεν ξέρεις πόσα χρόνια θα είμαστε εδώ.

Πηγή: Peoplegreece.com

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram