Η Μαίρη Συνατσάκη απαντάει στους επικριτές της: «Θα το έκανα ξανά»

Ένα μήνα πριν –σχεδόν- η Μαίρη Συνατσάκη ανέβασε ένα βίντεο στο κανάλι της στο YouTube, στο οποίο μιλούσε για την ομοφυλοφιλία και τον ρατσισμό. Μάλιστα, έδωσε τον εξής τίτλο στο βίντεο της: «Είμαι gay – είμαι Αλβανίδα – είμαι πρόσφυγας”.

Το εν λόγω βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου, ενώ απέσπασε και πολλά αρνητικά σχόλια. Κάποια κατηγόρησαν την παρουσιάστρια για την κίνηση της αυτή και θεώρησαν υπερβολική την συγκίνηση της.

Η Μαίρη Συνατσάκη παραχώρησε συνέντευξη στο lifo.gr και αποκάλυψε το παρασκήνιο του βίντεο. «Εκείνο το Σάββατο το μεσημέρι που κάθισα να κάνω αυτό το βίντεο, για να απαντήσω σε mail παιδιών που είχαν να κάνουν με την ομοφυλοφιλία, επειδή στο περιβάλλον μου έχω πολλούς ανθρώπους που αντιμετώπισαν αντίστοιχες δυσκολίες στη ζωή τους, με φόρτισε όλο αυτό και έτσι βγήκε παραπάνω συγκίνηση. Όταν τελείωσε το βίντεο και το μόνταρα, ρώτησα δικούς μου ανθρώπους -επειδή ένιωθα ότι εξετέθην συναισθηματικά- να μου πουν τη γνώμη τους. Η απάντηση ήταν πως ήταν εντάξει. Αυτό που με απασχολούσε ήταν μήπως είναι περισσότερο συναισθηματικό από ό,τι θα έπρεπε. Όλο το υπόλοιπο δεν το περίμενα. Τις υπόλοιπες αποχρώσεις που πήρε ούτε που τις φανταζόμουν». Μάλιστα, τόνισε ότι είναι κάτι που θα το έκανε ξανά!

Τέλος, ανέφερε γιατί δεν διαγράφει τα αρνητικά σχόλια που υπάρχουν κάτω από το βίντεο της: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν γύρω στα 13.500 σχόλια, από τα οποία δεν έχει διαγραφεί κανένα. Πάρα πολλές από αυτές τις απόψεις είχαν να κάνουν με εμένα προσωπικά, ήταν προσωπικής επίθεσης. Φύγαμε από το θέμα και έγινε απολύτως προσωποκεντρικό όλο αυτό. Νομίζω κατά βάθος αυτό που λειτούργησε μέσα μου ήταν ότι μιλώντας για ελευθερία έκφρασης θα ήταν βάρβαρο να εμποδίσω την έκφραση κάποιων έστω και αν τα σχόλια ήταν άδικα, υβριστικά προς εμένα και πολλές φορές άσχετα με το ίδιο το θέμα. Έτσι αποφάσισα να μην διαγράψω κανένα σχόλιο, να μην υπάρξει κανενός είδους moderation. Από την άλλη μεριά πιστεύω ότι ο καθένας εκτίθεται με όσα γράφει, με τον τρόπο που τα γράφει, τη γλώσσα που επιλέγει, με την ορθογραφία που επιλέγει, με τα greeklish που χρησιμοποιεί καταστρέφοντας τη γλώσσα. Όλα νομίζω έχουν κάτι να πουν εδώ. Η αντίθετη άποψη των δικών μου ανθρώπων είναι ότι μέσω εμού όλη αυτή η ρητορική μίσους παίρνει ένα δημόσιο βήμα, οπότε γιατί να το επιτρέπω αυτό; Μιλάμε για ένα βίντεο που έχει πάρει τις προβολές που έχει πάρει, μπήκε στα trendings, θα μπει άσχετος κόσμος που δεν έχει ιδέα ποια είμαι εγώ ή δεν έχει ιδέα ποιο είναι το θέμα, θα δει αυτά τα 15 λεπτά του βίντεο και μετά θα εκτεθεί σε έναν ωκεανό αρνητικότητας και υβριστικών σχολίων που με αφορούν προσωπικά. Μιλάμε φυσικά για το αν θα έπρεπε να διαγράψω αυτού του είδους τα σχόλια και όχι για όσα έχουν μια διαφορετική γνώμη για το θέμα και εκφράζονται με πολιτισμό και άποψη, αυτά φυσικά έχουν τη θέση τους».

Πηγή: Peoplegreece.com