Η Μακένζι Σκοτ είναι (και επίσημα) η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο

Instagram @globalvillagextra

Η Μακένζι Σκοτ, η συγγραφέας, φιλάνθρωπος και πρώην σύζυγος του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο μετά την πρόσφατη «εκτόξευση» των μετοχών τεχνολογίας.

Το NBC News αναφέρει ότι η άνοδος της μετοχής της Amazon – η οποία έχει αυξηθεί από 2.000 σε 3.500 δλάρια ανά μετοχή από τις αρχές του 2020 – έβαλε τη Σκοτ στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων. Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, η Σκοτ ​​είναι τώρα το 12ο πλουσιότερο άτομο και η Νο 1 πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, που βρίσκεται μια θέση μπροστά από την κληρονόμο της L’Oréal, Φρανσουά Μπετενκούρτ Μέγιερς, που προηγουμένως κατείχε τη διάκριση.

Μετά το διαζύγιό της από τον Μπέζος το 2019, η Σκοτ ήταν η τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, πίσω από την Μπετενκούρτ Μέγιερς, την Άλις Γουόλτον της οικογένειας Walmart και την Ζανκλίν Μπάντγκερ Μαρς της αυτοκρατορίας Mars. Η καθαρή αξία κάθε μιας από αυτές τις γυναίκες παρέμεινε σχετικά σταθερή, λιγότερο επηρεασμένη από την πρόσφατη αύξηση των μετοχών τεχνολογίας.

Η καθαρή αξία της Σκοτ αυτή τη στιγμή είναι στα 67,4 δισ. δολάρια. Το 2019, η περιουσία της εκτιμήθηκε στα 36 δισ. δολάρια με βάση την τιμή της μετοχής της Amazon εκείνη την εποχή. Κατά το διαζύγιό της με τον Μπέζος, η Σκοτ διατήρησε το 25% των κοινών μετοχών τους στην Amazon ή περίπου 4% μερίδιο σε ολόκληρη την εταιρεία.

Από το διαζύγιό της, η Σκοτ – η οποία ανακοίνωσε την αλλαγή ονόματος από Μπέζος σε Σκοτ τον Ιούλιο – έχει αναδειχθεί ως εξέχων φιλάνθρωπος. Εκείνο το μήνα, αποκάλυψε λεπτομέρειες για ορισμένες από τις φιλανθρωπίες της, συνολικού ύψους 1,7 δισ. δολαρίων που δόθηκαν το προηγούμενο έτος. Αυτές οι δωρεές περιελάμβαναν δώρα σε ιστορικά μαύρα κολέγια και πανεπιστήμια. Έχει επίσης υπογράψει το «Giving Pledge», μια δέσμευση μεταξύ των πλουσίων να δώσουν ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους – μια αξιοσημείωτη απόφαση γιατί, σε αντίθεση με πολλά ζευγάρια που κάνουν την υπόσχεση μαζί, η Σκοτ το έκανε ανεξάρτητα από τον πρώην σύζυγό της (που δεν έχει κάνει το ίδιο).

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο Fortunegreece.com