Οι καλλιτέχνες που βοηθούν έμπρακτα τους πυρόπληκτους

Μετά τα τραγικά συμβάντα με τις φωτιές στην Αττική, ευτυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν τους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και κάποιοι γνωστοί καλλιτέχνες, οι οποίοι αποφάσισαν να αφιερώσουν τις επερχόμενες συναυλίες τους στους πυρόπληκτους και να τους δωρίσουν τα έσοδα από αυτές.

Την αρχή έκανε ο Κωστής Μαραβέγιας, ο οποίος μετέθεσε τις ημερομηνίες των συναυλιών του που θα γίνονταν αυτές τις μέρες ως ένδειξη πένθους, ενώ έπειτα έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

«Αγαπημένοι μου τα έσοδα και των τριών αναβληθεισών συναυλιών με νέες ημερομηνίες στη Ρόδο 2/8, Λουτράκι 17/8 και Χαλκίδα 30/8 θα διατεθούν υπέρ των πληγέντων συνανθρώπων μας ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στις ανεπανόρθωτες απώλειες που υπέστησαν. Ευχή να μην μας ξαναβρεί τέτοια συμφορά, καμία πια ολιγωρία και καθυστέρηση σε τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα αλλά και απαίτηση πια από την Πολιτεία, κανένα καμένο δέντρο να μην μετατραπεί σε τούβλο και μπετόν. Πενθούμε για τον φριχτό τρόπο που έφυγαν φίλοι, συμπολίτες, συνάνθρωποί μας από δίπλα μας. Τα χρήματα θα κατατεθούν στον επίσημο λογαριασμό του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου που ανοίχτηκε ειδικά για τους πληγέντες. Κωστής Μαραβέγιας».

Αγαπημένοι μου τα έσοδα και των τριών αναβληθεισών συναυλιών με νέες ημερομηνίες στη Ρόδο 2/8, Λουτράκι 17/8 και Χαλκίδα 30/8 θα διατεθούν υπέρ των πληγέντων συνανθρώπων μας ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στις ανεπανόρθωτες απώλειες που υπέστησαν. Ευχή να μην μας ξαναβρεί τέτοια συμφορά, καμία πια ολιγωρία και καθυστέρηση σε τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα αλλά και απαίτηση πια από την Πολιτεία, κανένα καμένο δέντρο να μην μετατραπεί σε τούβλο και μπετόν. Πενθούμε για τον φριχτό τρόπο που έφυγαν φίλοι, συμπολίτες, συνάνθρωποί μας από δίπλα μας.

A post shared by Maraveyas (@maraveyas) on

  Το παράδειγμά του ακολούθησαν κι άλλοι καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Αντώνη Ρέμο, Νατάσσα Θεοδωρίδου και Γιώργο Παπαδόπουλο.

  A post shared by Antonis Remos (@aremovic) on

??

A post shared by Γιώργος Παπαδόπουλος (@giorgospapadopoulosofficial) on

Μπράβο σε όλους και ελπίζουμε πολλοί ακόμα καλλιτέχνες να κάνουν το ίδιο.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram