Η Julia Roberts μιλάει στο InStyle για το χωρισμό που την απασχόλησε πολύ

H Julia Roberts είναι το τελευταίο cover girl του InStyle και φυσικά η συνέντευξή της είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορείτε να διαβάσετε στις διακοπές σας, αλλά και αφού επιστρέψετε από αυτές. Εμείς σας δίνουμε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που μπορείτε να απολαύσετε ολόκληρη στο τεύχος που κυκλοφορεί.

Ariel Foxman: Δεν είσαι στα social media. Νιώθεις καμιά φορά την πίεση ότι είναι κάτι που, όσο και να αργείς να μπλέξεις μαζί του, κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνεις ή όχι;

Julia Roberts: Κάτσε να σκεφτώ μια καλή παρομοίωση. Κοίταξε, δεν έχω το κεφάλι μου θαμμένο στην άμμο. Ξέρω όλες τις διαφορετι- κές πλατφόρμες ή όπως θες να τις ορίσεις. Είναι όπως όταν πολύς κόσμος μιλάει για μια εκπομπή της τηλεόρασης. Μπορεί να γνωρίζω ακριβώς και ποιο είναι και περί τίνος πρόκει- ται, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το παρακολουθώ. Έχω φί- λους που το βλέπουν και μου μιλάνε για αυτό. Για παράδειγμα, μιλούσαμε για το Instagram. Όλοι έχουν Instagram στο κινητό τους. Κι εγώ, ναι, αν το είχα, θα το κοιτούσα όλη την ώρα.

AF: Ποια είναι η θεωρία σου για την αυτοπροστασία, τη φροντίδα του εαυτού σου, τον προσωπικό χρόνο και την απομόνω- ση από όλους και από όλα για λίγο;

JR: Νομίζω πως μας έχει γίνει πλύση εγκεφάλου, ώστε να πιστεύουμε πως πρέπει να είμαστε προσβάσιμοι με κάθε τρόπο και ανά πάσα στιγμή.

AF: Μεγάλη αλήθεια. Και όσο πιο διαθέσιμοι είμαστε, τόσο διογκώνονται οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις.

JR: Ναι, κι εγώ ειλικρινά απορώ. Ζω με τους κανόνες που  είχε η μητέρα μου. Τότε που, αν το τηλέφωνο χτυπούσε στη διάρκεια του δείπνου, σχεδόν σίγουρα κάποιο ατύχημα είχε συμβεί. Δεν παίρνεις απλώς κάποιον τηλέφωνο το βράδυ. Πέρσι πρόσεξα πως όσο είχα το κινητό στο οπτικό μου πεδίο, π.χ. στον πάγκο της κουζίνας, τόσο λιγότερο παρούσα ήμουν μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Και συνειδητοποίησα ότι ήταν αντανακλαστικό. Αφού ήταν εκεί, το κοιτούσα. Οπότε χώρισα με το τηλέφωνό μου.

julia roberts cover story instyle september 2016

AF: Σου έλειψε όταν χωρίσατε;

JR: Τον σκεφτόμουν καιρό αυτό το χωρισμό. Κάποια στιγμή λείπαμε διακοπές. Πηγαίναμε στο αεροδρόμιο για να επιστρέψουμε σπίτι και γυρίζω και λέω στον Danny (σ.σ. Moder, το σύζυγό της) «νομίζω ότι ξέχασα το κινητό μου». Και γενικά δεν ξεχνάω πράγματα. Έτσι, έμεινα χωρίς κινητό για πέντε μέρες. Το βρήκα παράξενο. Σκέφτηκα ότι είναι κάπως σαν θεϊκή παρέμβαση. Έτσι, άρχισα να τηλεφωνώ στους φίλους μου αντί να τους στέλνω μηνύματα. Κατέληξα να κάνω δεκάλεπτες συζητήσεις και να μαθαίνω πράγματα που διαφορετικά δεν θα μάθαινα. Ξαφνικά ξαναήταν διασκεδαστικό το να παίρνω τηλέφωνο. Φυσικά, στην αρχή δεν ήξερα το τηλέφωνο κανενός. Πλέον, μόλις γυρίζω στο σπίτι, βάζω το κινητό στο αθόρυβο ή το αφήνω στην τσάντα μου ή στο αυτοκίνητο. Μένω πίσω, το ξέρω. Έχω, όμως, αυτή την πολυτέλεια, όταν υπάρχουν άνθρωποι που είναι δέσμιοι του κινητού τους.

AF: Καθώς τα παιδιά σου μεγαλώνουν, πώς βρίσκεις χρόνο να κάνετε ουσιαστικά πράγματα; Είναι δύσκολο;

JR: Πρέπει να αφήνεις το χρόνο να υπάρχει, να ρέει. Οι συζητήσεις απαιτούν πλήρη περιφρόνηση του ρολογιού, προκειμένου να μπορείς όντως να ακούς, να είσαι παρούσα. Γι’ αυτό αγαπώ τόσο το καλοκαίρι. Έχεις τη δυνατότητα να μη σε νοιάζει καν τι ώρα ακριβώς είναι.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξή της και δείτε το editorial μόδας που πρωταγωνιστεί στο InStyle Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Διαβάστε ακόμα:

Αυτή είναι η κρέμα ημέρας που δεν αποχωρίζεται η Σίσσυ Χρηστίδου

Αυτό είναι το must-have προϊόν για σώμα και μαλλιά φέτος το καλοκαίρι

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram