Η ιστορία του Δημήτρη Κυριακούλη και της Κατερίνας Γούναρη αποδεικνύει ότι μια στιγμή έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή μας για πάντα

Στην Αθήνα έζησα εννέα χρόνια και πειραματίστηκα αρκετά σε διάφορους τομείς. Μετά τις σπουδές μου στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρέθηκα να ακολουθώ καριέρα personal trainer στην πρωτεύουσα. Εκεί άρχισα να μελετώ και να ανακαλύπτω την ψυχοσωματική φύση των ανθρώπινων προβλημάτων και συνειδητοποίησα ότι είχα ελάχιστες γνώσεις για να μπορέσω να βοηθήσω ουσιαστικά στην επίλυσή τους. Η αναζήτηση απαντήσεων σχετικά με την υγεία, την ευδαιμονία και την ευτυχία με οδήγησε στη σχολή Natural Health Science. Οι καθηγητές, οι θεραπευτές και οι φιλόσοφοι που γνώρισα εκεί κατά τη διάρκεια των σπουδών μου πυροδότησαν μια σειρά γεγονότων που άλλαξαν τη ζωή μου 180 μοίρες.

Σύντομα έγινα φυτοφάγος, εφάρμοζα βοτανοθεραπείες και αποτοξινωτικές νηστείες, σταμάτησα να κάνω συμβατική προπόνηση δύναμης και ξεκίνησα μαθήματα yoga και διαλογισμού. Άρχισα να νιώθω συμπόνια για τα ζώα και να υιοθετώ έναν οικολογικό τρόπο ζωής. Τα σωματικά προβλήματά μου άρχισαν να εξαφανίζονται σταδιακά. Τέτοια ευεξία, διαύγεια και ψυχική ανάταση δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι υπάρχει. Ήταν μια αληθινή μεταμόρφωση.

Μερικά χρόνια αργότερα κατέληξα να ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με την επίτευξη της ολιστικής ισορροπίας ψυχής και σώματος, την αρμονία με τη φύση, τον μινιμαλισμό ως στάση ζωής, την οικολογία καθώς και με το εμπόριο vintage ρούχων και την τέχνη. Ήμουν γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Holy Mustache και ζούσα την καλύτερη φάση της ζωής μου… αλλά κάτι έλειπε.

Είχα αποφασίσει ήδη μέσα μου ότι η ζωή στην πόλη δεν ήταν πια κατάλληλη για μένα, αλλά δεν είχα βρει ακόμη την αφορμή για να κάνω το βήμα της απόδρασης. Διατηρούσα τον εαυτό μου απασχολημένο μέσα σε μια δημιουργική αναμονή. Στο μυαλό μου είχα οικοκοινότητες και μοναστήρια στο Θιβέτ, ενώ ταυτόχρονα είχα κουραστεί με τις αδιέξοδες ερωτικές σχέσεις.

Η Κατερίνα ζούσε στη Θεσσαλονίκη πριν τη γνωρίσω. Μόλις είχε πάρει πτυχίο και αναζητούσε εργασία ως χημικός. Ένα πρόβλημα ξηροδερμίας την ώθησε να αρχίσει να φτιάχνει φυσικά σαπούνια για προσωπική χρήση, γεγονός που τελικά την οδήγησε στη δημιουργία της σειράς φυσικών καλλυντικών Μajorana. Ταξίδευε συχνά στην Αθήνα για την προώθηση των προϊόντων της, είχε πολύ καλή σχέση με το αλκοόλ και μόλις είχε κόψει το κάπνισμα γιατί αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Αυτά τα οξεία προβλήματα πυροδότησαν στη συνέχεια μια αναζήτηση προς έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής. Εκείνη την περίοδο ήταν που με είδε για πρώτη φορά σε φωτογραφίες στο Facebook και στην τηλεόραση και σκέφτηκε «Aυτός ο τύπος είναι εντελώς τρελός», κυρίως λόγω της εκκεντρικής μου εμφάνισης.

Οι δρόμοι μας ενώθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2010 σε μια έκθεση. Όλα ξεκίνησαν από ένα κεραυνοβόλο βλέμμα που μας ώθησε να γνωριστούμε καλύτερα. Η Κατερίνα μετακόμισε στην Αθήνα και αρχίσαμε να επενδύουμε στη νέα μας σχέση. Πέρα από τις φαινομενικές διαφορές μας, καταλάβαμε γρήγορα ότι είχαμε πολλά κοινά σε ένα βαθύτερο επίπεδο σχετικό με τις ηθικές αξίες και το όραμα για έναν πιο δίκαιο, οικολογικό και όμορφο κόσμο. Η Κατερίνα άρχισε να λύνει γρήγορα τα προβλήματα υγείας της και μια μέρα μού ανακοίνωσε ότι δεν ήθελε πια να ζει σε μια μεγάλη πόλη και ότι θα τη βοηθούσε να φύγουμε το συντομότερο. Χωρίς δεύτερη σκέψη, πουλήσαμε ό,τι είχαμε και ξεκινήσαμε μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα για να επιλέξουμε τη νέα μας βάση. Κοινός σκοπός πια η δημιουργία μιας οικογένειας που να σφύζει από ευεξία, ο οικολογικός τρόπος ζωής, η διάδοση του βιγκανισμού και η προώθηση της αποκέντρωσης.

Μετά από τέσσερις-πέντε μήνες αναζήτησης ρίξαμε άγκυρα στην Καλαμπάκα, μια κωμόπολη στους πρόποδες των μαγικών Μετεώρων. Η ενέργεια αυτού του μέρους μίλησε πραγματικά στην ψυχή μας. Εκεί ήταν και ο τόπος των προγόνων μου από το 1885, οπότε παρόλο που δεν γεννήθηκα εδώ υπήρχε το αίσθημα της επιστροφής στις ρίζες.

Μετά από μια περίοδο προσαρμογής, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την εναλλακτική φιλοξενία και δημιουργήσαμε τον ξενώνα Meteora Harmony House. Στην ουσία είναι ένα σπίτι ειδικά μελετημένο για να δημιουργεί αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο βιωματικές εμπειρίες σχετικές με τον τρόπο ζωής μας μέσα από την υγιεινή και οικολογική γευσιγνωσία, τους περιπάτους στο θεραπευτικό φυσικό τοπίο, τις ασκήσεις χαλάρωσης και διάφορες φυσικές θεραπείες.

Όλα αυτά βέβαια γίνονται με τη βοήθεια της μικρής μας rainbow unicorn. Πριν από 14 μήνες είχαμε έναν υπέροχο φυσικό τοκετό στο σπίτι μέσα σε νερό με τη βοήθεια μιας υπέροχης μαίας, οπότε το project οικογένεια είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη και η Ίριδα είναι η αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια (η οποία παρεμπιπτόντως δεν χορταίνει μητρικό γάλα). Σας στέλνουμε την αγάπη μας!