Οι γνώσεις της ανταμοίφθηκαν: Πασίγνωστη Ελληνίδα δημοσιογράφος κέρδισε στον Εκατομμυριούχο 100.000 ευρώ

Διαβάσαμε στο Peoplegreece.com: 

Είναι αυτό ακριβώς που δείχνει: Κομψή, μεσογειακή και αποφασισμένη να πετύχει ό,τι βάλει στο μυαλό της. Ήταν γραφτό της να τα καταφέρει. Τα υπόλοιπα ήταν θέματα διαδικαστικά. Η δημοσιογράφος μίλησε στο People για τη συναρπαστική της ζωή.

Μεγάλωσε στο Ρίνκεμπι, το πιο φτωχό προάστιο της Σουηδίας. Και μπορεί η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου να μην ήξερε ποιο επάγγελμα θα ακολουθούσε, γνώριζε όμως, έχοντας τόσο ισχυρό ένστικτο επιβίωσης, ότι θα πετύχει. «Η μαμά μου δεν είναι θυμωμένη. Απλώς είναι Ελληνίδα» εξηγεί στους ήπιους Σουηδούς η 7χρονη κόρη της, Μελίνα, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το γιατί η μητέρα της είναι μονίμως γεμάτη πάθος, ένταση, οργή, θυμό, αλλά και αγάπη, τρυφερότητα, κατανόηση και ευαισθησίες.

alexandra pashalidou people1

Πρόσφατα στον Εκατομμυριούχο της σουηδικής τηλεόρασης, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις κέρδισε ένα εκατομμύριο κορόνες, περίπου 100.000 ευρώ. Χωρίς να το σκεφτεί καθόλου, πρόσφερε τα χρήματα σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που στηρίζει τις γυναίκες στη Λωρίδα της Γάζας και σε άλλες εμπόλεμες ζώνες. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ενισχύει αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Η δράση της εντός και εκτός συνόρων άρχισε από πολύ νωρίς και εκτιμήθηκε αναλόγως. Φέτος, ψηφίστηκε στη Σουηδία ως «Ευρωπαίος Πολίτης της Χρονιάς». Ένας ακόμα τίτλος για εκείνη, που θα τον χαιρόταν διπλά, αν δεν υπήρχε η οικονομική αβεβαιότητα στη χώρα μας, την οποία τόσο εμπεριστατωμένα ανέλυσε στο τελευταίο της βιβλίο Χάος: Ελληνικό Λεξικό της Κρίσης. Το βιβλίο εκτιμήθηκε, όπως και οι εκπομπές της στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, που συνεχίζονται και την ερχόμενη σεζόν, μαζί με μια σειρά ντοκιμαντέρ για την Ευρώπη που σχεδιάζει για την κρατική τηλεόραση.

Bέβαια, όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν λίγες οι φορές, που απείλησαν τη ζωή της στη Στοκχόλμη. Η ίδια το επιβεβαιώνει στο People, εξηγώντας:«Άλλαξα πάνω από δέκα σπίτια. Έχω δεχτεί κατά καιρούς πολλές απειλές επειδή είμαι Ελληνίδα. «Θα σε σκοτώσουμε», «να φύγεις», «η Ελλάδα κατέστρεψε την Ευρώπη», «είστε τεμπέληδες και διεφθαρμένοι». Μάλιστα έχω δεχτεί απειλές και από Σουηδούς ρατσιστές και από Έλληνες εθνικιστές, με τους οποίους έχουν αναπτύξει δεσμούς. Φοβάμαι, αλλά έχω κατά κάποιον τρόπο συνηθίσει. Σε σημείο που πολλές φορές ξεχνάω να βάλω το συναγερμό στο σπίτι μου».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.

Διαβάστε επίσης:

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου εξηγεί γιατί απείχε 3 χρόνια από το σεξ

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: Δείτε τη ναζιάρα κόρη της να «δαμάζει» τα κύματα

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: Κατέκτησε και τους αιθέρες

Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store