Η Φωτεινή Δάρρα μιλάει στο νέο InStyle για το στιλ της και τον τρόπο που μεγάλωσε

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Φωτεινή Δάρρα, που θεωρεί σύμβολα του στιλ την Audrey Hepburn και την Grace Kelly, φωτογραφίζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σαν άλλη μούσα του Toulouse-Lautrec και μας μιλάει για τα σχέδιά της.

fwteini darra, tefhos dekemvriou, instyle

φωτογραφίες ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ
επιμέλεια ΒΙΝΑ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ

Αριστοκρατική, ταλαντούχα, κομψή. Η Φωτεινή Δάρρα, που γεννήθηκε στη Ζάκυνθο και μεγάλωσε στην Αθήνα, είναι γνωστή όχι μόνο για τις φωνητικές της ικανότητες –με συνεργασίες με τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελληνικού τραγουδιού, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Γιάννης Μαρκόπουλος–, αλλά και για τις άρτιες αισθητικά εμφανίσεις της. Κι όμως, έχει περάσει μια περίοδο, στην εφηβεία της, όπου φορούσε μόνο τζιν και αρβύλες.
Αν και την έχουμε γνωρίσει μέσω του τραγουδιού, η Φωτεινή Δάρρα ξεκίνησε από ηθοποιός. «Ποτέ δεν έπαψα να αισθάνομαι και ηθοποιός. Πάντα θεωρούσα ότι το πιο σημαντικό μέρος του τραγουδιού είναι η ερμηνεία κι έτσι δεν αισθανόμουν την έλλειψη του θεάτρου. Τώρα που επιστρέφω, νιώθω ότι μου έλειψε στ’ αλήθεια η έκφραση μέσα από τον πεζό λόγο, αλλά και η δυνατότητα να ξεφεύγεις τελείως από την προσωπική σου εικόνα και να γίνεσαι ένας άλλος άνθρωπος για όσο διαρκεί η παράσταση».
Στο σπίτι της όσο μεγάλωνε δεν άκουγαν λαϊκά, αλλά καντάδες και αρέκιες. «Η ζακυνθινή μου καταγωγή με είχε προσανατολίσει σε άλλου είδους ακούσματα. Εκτός από τις καντάδες, ακούγαμε πολλή κλασική μουσική. Οι γονείς μου λάτρευαν την όπερα. Από εκεί νομίζω ότι γεννήθηκε η αγάπη μου για το θέατρο και το τραγούδι, για το συνδυασμό των δύο τεχνών. Σε μεγαλύτερη ηλικία κατάλαβα τη δύναμη του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού στην ελληνική κοινωνία».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη και δείτε όλες τις φωτογραφίες στο νέο τεύχος που κυκλοφορεί στα περίπτερα.