Η Δανάη Παππά μας εξηγεί πώς μια νέα γυναίκα με ισχυρή θέληση και ήθος μπορεί να κατακτήσει ό,τι πραγματικά επιθυμεί

[ap_gallery id=”6904″]

Νέα, ευγενική, φρέσκια και με ήσυχο προφίλ η Δανάη, παρόλο το νεαρό της ηλικίας της, μας καθηλώνει με τον επαγγελματισμό της, την εσωτερική ομορφιά της και την αστείρευτη όρεξή της να εδραιωθεί αξιοκρατικά σε έναν νέο για εκείνη επαγγελματικό χώρο, στον οποίο όμως ξεχώρισε από νωρίς και, απ’ ό,τι δείχνουν τα πρώτα σημάδια, έχει καταφέρει να τον κερδίσει. Φωτογραφημένη και «αγκαλιασμένη» από τη φύση, απαθανατίστηκε λίγο εκτός του μονότονου κέντρου της πόλης, κάνοντας τον φακό να «μουδιάζει» με τη μεσογειακή ομορφιά της.

Ξεκίνησες ως χορεύτρια, συνέχισες ως ηθοποιός. Συνδέονται ακόμα οι ιδιότητες αυτές στη ζωή σου;

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Τατουάζ έκανα και κάποιες σκηνές χορού, οπότε μπορείς να πεις πως συνδέονταν κάπως οι δύο ιδιότητες. Τώρα, στις 8 Λέξεις δεν έχω καμία επαφή με τον χορό στον ρόλο και δεν προλαβαίνω καθόλου –λόγω χρόνου– να ασχοληθώ με αυτό εκτός γυρισμάτων.

Στο τηλεοπτικό σου ξεκίνημα δέχτηκες βλέμματα αμφισβήτησης καθώς δεν είχες υποκριτικό background;

Σίγουρα υπήρχαν διάφορες αντιδράσεις, άλλες θετικές άλλες όχι τόσο. Δεν είμαι όμως ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία ηθοποιός χωρίς υποκριτικές σπουδές. Το θέμα είναι ο καθένας που θα βρεθεί στη δική μου θέση να μην αφήσει τα αρνητικά σχόλια να τον πάρουν από κάτω και να προσπαθεί καθημερινά να γίνει καλύτερος.

Συνέβαλε η εξωτερική εμφάνιση στο ξεκίνημά σου και αν ναι, η ομορφιά τελικά «ανοίγει ή κλείνει» πόρτες στον χώρο της υποκριτικής;

Η εξωτερική εμφάνιση είναι πραγματικά μια μεγάλη παγίδα. Μπορεί κάποιος να σου δώσει μια ευκαιρία, αν όμως δεν έχεις τον χαρακτήρα και τη δύναμη να τα καταφέρεις, θα κάνεις μια τρύπα στο νερό. Δεν πιστεύω ότι συνέβαλε η εξωτερική εμφάνιση στο ξεκίνημά μου. Εξάλλου, είναι ένα εξωτερικό χαρακτηριστικό που δεν διάλεξα να το έχω. Ο χαρακτήρας και η δουλειά είναι αυτά που «ανοίγουν» πόρτες.

Τι σου δίδαξε η επιτυχία της σειράς Το Τατουάζ;

Το ότι πρέπει να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος κάθε μέρα και να μην επαναπαύεσαι.

Παρ’ όλα αυτά, τολμάς να τσαλακώνεσαι. Σε φοβίζει αυτό ή είναι κάτι που συμβουλεύεις να κάνουν όλοι οι νέοι ηθοποιοί;

Το να τσαλακώνεσαι είναι κάτι τρομακτικό πριν το κάνεις, λόγω της έκθεσης και της αβεβαιότητας, και απολαυστικό μόλις πάρεις την απόφαση. Για εμένα δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από έναν άνθρωπο που τσαλακώνεται. Εκεί φαίνεται η πραγματική ομορφιά κάποιου. Όταν σπάσει τα «καλούπια» του.

Έχεις συχνά ερωτηθεί αν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απολαμβάνεις τα νιάτα σου όπως τα υπόλοιπα κορίτσια της ηλικίας σου. Όταν βρίσκεις λίγο χρόνο, τι επιλέγεις να κάνεις;

Είναι αλήθεια πως δεν ζω όπως τα υπόλοιπα άτομα της ηλικίας μου, όμως για εμένα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Από πιο μικρή έτσι ήμουν, μονίμως να κάνω κάτι, μονίμως στην προπόνηση της ρυθμικής γυμναστικής, αργότερα σε πρόβες, μάθημα και παραστάσεις χορού, σε φωτογραφίσεις και τώρα στα αεροπλάνα και τα 12ωρα γυρίσματα! Θέλω να πω ότι πάντα ήμουν «στο τρέξιμο» και γι’ αυτό δεν μου φαίνεται παράξενο ότι η καθημερινότητά μου είναι διαφορετική από των συνομήλικών μου. Όταν έχω κάποιο ελεύθερο χρόνο θέλω να τον περνάω με τους αγαπημένους μου ανθρώπους. Τους γονείς μου, τον αδελφό μου, τη γιαγιά μου, τον παππού μου, τον σύντροφό μου, τους πιο κοντινούς μου φίλους, τον σκύλο μου.

Τι θα ήθελες να αλλάξεις στην ελληνική τηλεόραση του σήμερα;
Μου αρέσει που φέτος έχουν ανοίξει οι δουλειές στην Ελλάδα και υπάρχει τόσο έντονος ανταγωνισμός στην prime time ζώνη. Δεν ξέρω αν θα ήθελα να αλλάξω κάτι στην τηλεόραση, κάθε εποχή είναι διαφορετική και πιστεύω πως προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες του κοινού. Μία θεατρική συνεργασία θα ήταν στα άμεσα σχέδιά σου; Θα ήθελα πολύ. Όταν ξεκίνησα τον χορό αυτό ήταν που ήθελα να κάνω, παραστάσεις. Να έχω έναν ρόλο, να παίρνω δύναμη από την ενέργεια του κοινού. Ελπίζω στο μέλλον να έρθει μια συνεργασία που να με εκφράζει πραγματικά..

Πιστεύεις στη γυναικεία φιλία;

Πιστεύω στη φιλία γενικά. Είναι κάτι δυσεύρετο, γιατί θέλει προσπάθεια και από τις δυο πλευρές, αλλά όχι ακατόρθωτο. Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να ξέρεις ότι έχεις ανθρώπους κοντά σου που δεν συνδέονται ούτε συγγενικά ούτε ερωτικά μαζί σου, αλλά είναι δίπλα σου και είσαι κι εσύ δίπλα σε αυτούς.

Με σύνθημα το hashtag #CHOOSEPINK, η Pink Woman αποτυπώνει την καθημερινότητά σου με μοναδικά σύνολα για το φθινόπωρο. Πώς προέκυψε η συνεργασία σου αλλά και τι απολαμβάνεις ως brand ambassador;

Είχα προτάσεις και από άλλες εταιρείες για συνεργασία. Αυτό που με έκανε να διαλέξω την Pink Woman ήταν το πόσο κοντά είναι στον χαρακτήρα μου η φιλοσοφία της εταιρείας. Πρόκειται για ένα brand που τα ρούχα του είναι παντός καιρού. Είναι νεανικά, παιχνιδιάρικα αλλά και σοβαρά, έχουν κάποια κομμάτια που είναι πιο edgy και άλλα πιο συντηρητικά και ταιριάζουν σε όλες τις διαθέσεις. Κάτι που πιστεύω ταιριάζει πολύ και σ’ εμένα!

Πηγή έμπνευσης της Pink αποτελεί η γυναίκα που απολαμβάνει το mix ’n’ match και τολμάει να πειραματιστεί. Ποια κομμάτια της σεζόν ξεχωρίζεις;

Σίγουρα ξεχωρίζω μια ολόσωμη λάδι φόρμα την οποία μια μέρα τη φορούσα από το πρωί μέχρι το βράδυ αλλάζοντας μόνο αξεσουάρ και παπούτσια. Αυτό είναι που μου αρέσει κιόλας. Για μια κοπέλα που είναι όλη μέρα στον δρόμο και σ’ ένα αυτοκίνητο είναι σωτήριο να έχει ένα ρούχο (ή και περισσότερα) το οποίο αλλάζει ύφος ανάλογα με τα αξεσουάρ που φοράει.

Τι σημαίνει μόδα για σένα; Την παρακολουθείς και, αν ναι, τι θα άλλαζες και τι θα κρατούσες στο στιλ σου;

Δεν παρακολουθώ καθόλου τις τάσεις της μόδας. Μου αρέσει να φοράω οτιδήποτε με κάνει να νιώθω άνετα. Όσο πιο άνετα νιώθω μέσα σε ένα ρούχο τόσο πιο πολύ ο εαυτός μου είμαι.

Θεωρείς τον εαυτό σου influencer, ειδικά για τα νέα κορίτσια;

Αυτό το «influencer» κάπως με τρομάζει και μου αρέσει ταυτόχρονα. Από τη μια είναι όμορφο να επηρεάζεις μικρότερες ηλικίες, από την άλλη κι εγώ ως Δανάη επεξεργάζομαι περισσότερο τις επιλογές μου και τις κινήσεις μου γιατί σκέφτομαι τι παράδειγμα θέλω να δώσω στις μικρότερες ηλικίες που μπορεί να με ακολουθούν.

Πώς έχεις φανταστεί τη ζωή σου είκοσι χρόνια μετά;

Στα 43 μου δηλαδή; Δεν ξέρω με σιγουριά. Θα ήθελα σίγουρα να έχω παιδιά και ένα ή δύο σκύλους ακόμη. Γενικά, με ελκύει η ιδέα να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια απ’ όταν ήμουν πολύ μικρή.

Από την Ειρήνη Ζουρνατζή

Φωτογραφίες Στέφανος Παπαδόπουλος

Styling Γεωργία Παντελέ, Ίρις Λεονταρίτη

Μακιγιάζ-Μαλλιά: Κωνσταντίνα Μιχοπάνου.

Βοηθός Styling: Goldie Χατζηθεοδώρου.

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα