Η Charlize Theron υποστηρίζει τις κακοποιημένες γυναίκες με μία πολύτιμη δωρεά

Splash News

“Μέσα σ’ αυτή την άνευ προηγουμένου παγκόσμια κρίση, μας έχει ζητηθεί να βρούμε καταφύγιο στην ασφάλεια των σπιτιών μας- αλλά τι γίνεται αν τα σπίτια μας αν δεν είναι ασφαλή;” Κάπως έτσι ξεκίνησε η Charlize Theron το κείμενο της για την ανακοίνωση πως μέσω του ιδρύματος της, Charlize Theron Africa Outreach Project, πρόκειται να προσφέρει το ποσό του ενός εκατομμυρίου σε καταφύγια που φιλοξενούν γυναίκες και παιδιά που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

“Αυτός είναι ο λόγος που, στηρίζω την παγκόσμια μάχη κατά της ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 μαζί με το ίδρυμα CTAOP και ενώνοντας τις δυνάμεις μας με το CARE και το Entertainment Industry Foundation, στηρίζοντας το #TogetherForHer. Η ομάδα μου θα προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια για την ανακούφιση από τον COVID με τις 500.000 να πηγαίνουν στην καμπάνια “Together For Her”. Στηρίζουμε με αυτό τον τρόπο τις γυναίκες που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία εξασφαλίζοντας τους πόρους σε έγκυρα καταφύγια σε όλο τον κόσμο”

Η Charlize Theron δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζει γυναίκες και παιδιά που έχουν υποστεί βία και κακοποίηση μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, καθώς μέσα από το ίδρυμα της βοηθά όσο περισσότερο μπορεί. Η ίδια είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένη σε αυτά τα θέματα καθώς έχει υποστεί και η ίδια ενδοοικογενειακή βία.

Ο πατέρας της ηθοποιού ήταν βίαιος, αλκοολικός, ενώ κακοποιούσε την ίδια και τη μητέρα της, η οποία όταν η Charlize Theron ήταν 15 χρονών αναγκάστηκε να τον σκοτώσει για να αμυνθεί και να σώσει την κόρη της.

Όπως έχει δηλώσει η ηθοποιός σε συνέντευξη της όταν ο πατέρας της επέστρεψε στο σπίτι εκείνη της ημέρα κρατούσε όπλο. Η μητέρα της την κράτησε κλεισμένη σε δωμάτιο, την πόρτα του οποίου πυροβόλησε τρεις φορές ο πατέρας της με σκοπό να τις σκοτώσει. Έτσι, η μητέρα της αναγκάστηκε να τον σκοτώσει για να σώσει την ίδια και την κόρη της. Εκ των υστέρων, δεν υπήρχαν ποινικές κυρώσεις για τη μητέρα της ηθοποιού καθώς υπήρχαν αποδείξεις πως όντως ήταν αυτοάμυνα.

View this post on Instagram

During this unprecedented global crisis, we are being told to shelter in the safety of our homes – but what if our homes aren't safe? For the millions of women and children around the world sheltering with their abuser, home can be dangerous. That's why in support of the global fight against domestic violence during the #covid19 crisis, @ctaop and I are joining forces with CARE and the Entertainment Industry Foundation in standing #TogetherForHer. My team is committing $1 million to COVID relief efforts, with $500,000 specifically designated towards our Together For Her campaign, supporting women against domestic violence through the provision of funds and resources to trusted domestic violence shelters around the world. Our rallying cry is this: Please join us in showing women experiencing domestic violence that they are not alone – we are behind them, with them, for them, #TogetherForHer.

A post shared by Charlize Theron (@charlizeafrica) on