Γλυκά σαν την Καλομοίρα: Αυτή είναι η συνταγή από τα αγαπημένα της cupcakes

Η Καλομοίρα μπήκε στην κουζίνα και μοιράζεται μαζί μας την αγαπημένη της συνταγή για cupcakes, που φτιάχνει κάθε Πάσχα και όχι μόνο!kalomoiraΥλικά 1/2 κούπα ζεστό καφέ 1/2 κούπα σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη (άγλυκη) 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα 1/4 κ.γ. αλάτι 1/2 κούπα μη αποβουτυρωμένο γάλα 1/4 της κούπας φυτικό λάδι 1 μεγάλο αυγό 1 κ.γ. βανίλια Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC. Τοποθετούμε κύπελλα ψησίματος για cupcakes στην αντικολλητική φόρμα για muffins και cupcakes και τα ψεκάζουμε ελαφρά με σπρέι μαγειρικής. Ανακατεύουμε σε ένα δοχείο το ζεστό καφέ και τη σκόνη κακάο πολύ καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάζουμε το γάλα, το λάδι, το αυγό και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι ενωθούν. Στο πρώτο μπολ με το αλεύρι προσθέτουμε το μισό από το περιεχόμενο του δεύτερου μπολ με το γάλα και ανακατεύουμε στη μέση ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει το μείγμα απαλό και αφράτο. Στο υπόλοιπο μείγμα με το γάλα που έχει μείνει προσθέτουμε το μείγμα του καφέ με το κακάο, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε στη μέση ταχύτητα για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Κατανέμουμε το μείγμα ομοιόμορφα στις 12 θήκες για muffins. Το μείγμα θα είναι πολύ υγρό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 5 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 160οC χωρίς να ανοίξω την πόρτα του φούρνου. Συνεχίζουμε να ψήνουμε στη χαμηλότερη θερμοκρασία για 13-15 λεπτά ακόμα. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο των cupcakes και αν βγει καθαρή, έχουν ψηθεί σωστά. Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε τα cupcakes σε σχάρα ψησίματος όταν έχουν κρυώσει αρκετά. Ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα για γρασάρισμα σύμφωνα με τις οδηγίες ή οποιοδήποτε άλλο γλάσο ή ακόμα και σκέτα. Peoplegreece.com

]]>

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα