Γιώργος Καπουτζίδης: «Ζητώ συγγνώμη από τους διεμφυλικούς για τα τρανσφοβικά αστεία του Παρά 5»

Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και ειλικρινείς ανθρώπους στη χώρα μας. Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «ΦλΕΡΤ» και για ακόμα μία φορά δικαιωθήκαμε για τη θετική άποψη που είχαμε για εκείνον. Ο δημιουργός μίλησε για την ευθύνη που έχουν οι άνθρωποι της τηλεόρασης, την ομοφυλοφιλία ενώ δεν δίστασε να απολογηθεί στους διεμφυλικούς ανθρώπους για κάποια σχόλια που υπήρχαν στο «Παρά πέντα». Διαβάστε παρακάτω όλα όσα είπε.

«Είναι τεράστια η ευθύνη που έχουμε οι άνθρωποι που βγαίνουμε μπροστά στο γυαλί. Φυσικά και έχω κάνει κι εγώ λάθη και είμαι έτοιμος να ζητήσω συγγνώμη. Τα ξέρω πάνω κάτω ποια είναι. Αυτό με αγχώνει. Όταν έχουμε ευθύνες πολλές, αγχωνόμαστε. Ίσως, για αυτό έκατσα στην Αίγινα πολλούς μήνες και εκτός τηλεόρασης. Έχω να βγω στην τηλεόραση από τον Φεβρουάριο, πολύ συνειδητά όμως».

«Θέλω να πω στα παιδιά τα ομοφυλόφιλα που μας ακούνε και στους εφήβους, επειδή ζούμε σε πολύ περίεργες εποχές και καταστάσεις και γίνονται τρομακτικά πράγματα και στην τηλεόραση και στο δημόσιο λόγο. Επειδή θα ακούσουν πάρα πολλά αυτά τα παιδιά για το αν είναι αφύσικα, να μην ακούτε τίποτα παιδιά. Θέλω να ξέρετε ότι η δικιά μου ομοφυλοφιλία δεν με εμπόδισε ποτέ να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα.

Φυσικά και με οδήγησε να είμαι λίγο πιο κλειστός, πιο φοβισμένος στην εφηβεία μου, αλλά δεν με εμπόδισε ποτέ να ονειρεύομαι. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι δεν θα καταφέρω αυτά που θέλω στη ζωή μου.

Ήμουν πολύ σίγουρος ότι θα τα καταφέρω αν το ήθελα. Επίσης είχα τη χαρά, την τιμή να έχω γονείς, δύο ανθρώπους υπέροχους που μπορεί να μην τους ήταν το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, αλλά η αγάπη τους για το παιδί τους ήταν πολύ ψηλά και το τι θα πει ο κόσμος πολύ χαμηλά. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει το ”τι θα πει ο κόσμος”, πάντα θα υπάρχει. Μην ακούτε κανέναν, όλα θα πάνε ωραία.

Μπορεί να ζοριστείτε σε κάποια φάση, θα ζοριστείτε. Αν βλέπετε ανθρώπους που σας την λένε, δεν χρειάζεται να κάνουμε παρέα με όλους, αφήστε τους. Θα βρείτε ανθρώπους αργότερα με τους οποίους θα περάσετε πάρα πολύ ωραία και θα συνεννοηθείτε. Εγώ έτσι το αντιμετώπισα. Κλείστηκα λίγο στο δωμάτιό μου κάποια χρονάκια και από το πανεπιστήμιο και μετά ήμουν πολύ οκ».

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους διεμφυλικούς ανθρώπους της Ελλάδας γιατί τον αγώνα τους για να είναι αυτοί που είναι, για να βρουν τον εαυτό τους, για να γίνουν αυτό που θέλουν να είναι, εγώ τον αντιμετώπισα με αστειάκια και χιουμοριστικά και το «αν έκοψες το όργανό σου». Δεν είναι δουλειά κανενός να κάνει πλάκα με το φύλο του άλλου και με το τι θέλει να είναι».

«Θέλω να ξέρουν ότι εκτιμώ αφάνταστα και στηρίζω τον αγώνα τους και των οικογενειών τους».