Γιατί ζευγάρια της showbiz χωρίζουν τόσο γρήγορα; Ειδικοί των σχέσεων αναλύουν το «φαινόμενο»

Πριν λίγες ημέρες ήταν η Sofia Vergara και ο Joe Mangienello που ανακοίνωσαν το τέλος του γάμου τους. Είχαν προηγηθεί η Ariana Grande με τον πρώην  πλέον σύζυγό της Dalton Gomez, η Taylor Swift και ο Joe Alwyn ακόμη και ο καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau ο οποίος έβαλε τέλος στον επί 18 έτη γάμο του με τη Sophie Grégoire.

Ο Independent αναλύει αυτήν τη μάλλον δυσάρεστη τροπή των σχέσεων ανάμεσα σε διάσημα ζευγάρια – φυσικά ο αριθμός διαζυγίων έχει αυξηθεί ραγδαία και στις τάξεις των κοινών θνητών- μέσω της ειδικής των σχέσεων και συγγραφέα, Sabrina Alexis Bendory. Η ίδια εξηγεί ότι οι σχέσεις που χτίζουν οι διάσημοι, βασίζονται σε θεμέλια που δεν είναι διόλου γερά ώστε να αντέχουν στο χρόνο. Είναι, με άλλα λόγια, στη φύση τους η μη βιώσιμη σχέση.

«Είναι τέτοια η φύση του να είναι κανείς διάσημος, που δεν ευνοεί μια μακροχρόνια σχέση. Γι’ αυτό είναι σοκαριστικό όταν διαρκούν οι σχέσεις τέτοιων ζευγαριών», λέει και ο φυσικά ο νους μας πάει στους Tom Hanks και Rita Wilson. «Πλέον, δεν είναι πια σοκαριστικό όταν χωρίζουν, αλλά όταν είναι, για παράδειγμα, μαζί για 15 χρόνια. Αυτό  είναι ένα θαύμα».

Η φήμη, η περιουσία, οι επαγγελματικές φιλοδοξίες ή ακόμα και μια ερωτική σκηνή ταινίας με συμπρωταγωνιστή μπορούν όλα να ασκήσουν πίεση σε μια σχέση της showbiz. Για να μην αναφέρουμε ότι κάθε τους κίνηση παρακολουθείται ή ελέγχεται συνεχώς από το κοινό.

Credit: justinpjtrudeau/Instagram

Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις…

«Δεν αποτελεί τάση όταν τραβούν  χωριστούς δρόμους, αλλά υπογραμμίζει πόσο δύσκολο είναι για τα δημόσια πρόσωπα να συγχρονίσουν την προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή», δηλώνει η Susan Winter relationship expert και συγγραφέας του βιβλίου «Older Women/Younger Men» και παραδέχεται ότι τα ζευγάρια χωρίζουν, αυτή είναι η αλήθεια των σύγχρονων σχέσεων και συμβουλεύει ότι απαιτείται πολλή δουλειά για να διατηρήσουμε τους κοινούς μας στόχους.

Η Winter εξηγεί ότι σε πολλές των περιπτώσεων δε βοηθούν και εξωγενείς παράγοντες, όπως τα πολυήμερα ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους.  «Τα δημιουργικά projects απαιτούν χρόνο, αφοσίωση και συχνά ταξίδια. Ο υπερβολικός χρόνος απουσίας, μπορεί να διαβρώσει τη σχέση με το σύντροφό μας», σημειώνει.

Στον αντίποδα, υπάρχουν και εκείνα τα ζευγάρια που αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα, όπως οι Julia Roberts, George Clooney, Matt Damon και Meryl Streep. Σύμφωνα με την Jennifer Kowalski – επαγγελματία σύμβουλο στο Thriveworks που ειδικεύεται σε σχέσεις και ζητήματα συμπεριφοράς – η καλή επικοινωνία είναι το κλειδί για τη διατήρηση μιας επιτυχημένης σχέσης, ειδικά αν αυτή «μαστίζεται» από καθορισμένους χρόνους και κόκκινα χαλιά.

Credit: Ariana Grande/Instagram

«Πρέπει να διαχειριστούν τον χρόνο που περνούν μακριά ο ένας από τον άλλον, να συμφωνήσουν να ταξιδεύουν μαζί όπου κι αν είναι η περιοδεία ή όπου πρέπει να στηθεί το σετ», δηλώνει η ίδια και συμφωνεί ότι κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση, είναι η καλή επικοινωνία.

Πάντως, αν και σίγουρα υπάρχουν πολλά που ζηλεύουμε από τον τρόπο ζωής των πλουσίων και διάσημων- πολυτελή σπίτια, αψεγάδιαστη επιδερμίδα, τέλεια χτενίσματα-, φαίνεται ότι οι σχέσεις τους δεν είναι ένα από αυτά. Αν οι celebrities δε καταφέρνουν να  διατηρήσουν μια σχέση – ακόμη και αν ζουν μια φαινομενικά τέλεια ζωή- τότε τι ελπίδα υπάρχει για εμάς τους υπόλοιπους;

Ευτυχώς, τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία, σύμφωνα με την Kowalski.

«Όλα αυτά είναι επιφανειακά. Δεν είναι αυτό που χρειάζεται για να διατηρήσεις μια σχέση», υποστηρίζει. «Εάν θέλουν πραγματικά να έχουν μια βιώσιμη σχέση, αυτό θα σήμαινε ότι πρέπει ίσως να κάνουν ένα βήμα πίσω από ό,τι κάνουν, να επικεντρωθούν περισσότερο στη σχέση, να βάλουν την καριέρα σε αναμονή ή να τη βάλουν σε δεύτερη μοίρα..». Ή, όπως προτείνουν ορισμένοι ειδικοί, η εύρεση ενός πολύ καλού θεραπευτή ζευγαριών θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα