Γιατί η Hillary Clinton φόρεσε μοβ στην ομιλία παραδοχής της ήττας της;

Η Hillary Clinton μία μέρα μετά από την απρόσμενη εκλογική της ήττα από τον Donald Trump έδωσε μία ομιλία με σκοπό να συγχαρεί το νέο πρόεδρο των Η.Π.Α., να παραδεχτεί την εκλογική της ήττα και να προσπαθήσει να ενώσει τους ψηφοφόρους. Στη πιο ειλικρινή και συγκινητική ομιλία που έχει δώσει ποτέ η Hillary αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις νέες γυναίκες, οι οποίες την ψήφισαν, και τους είπε ότι είναι πολύ περήφανη που ήταν η υποψηφία τους και πως μπορεί “να μην έσπασε το τζάμι στο ταβάνι” εννοώντας την επίτευξη της εκλογής της στη θέση του προέδρου, αλλά ελπίζει να πάρει πολύ σύντομα μία γυναίκα αυτή τη θέση.

Σε αυτή την ομιλία της Hillary Clinton φόρεσε μαύρο κοστούμι, ένα outfit που μονοπώλησε τις προεκλογικές της εμφανίσεις, με μοβ πέτο και ασορτί μοβ πουκάμισο. Στα ίδια χρώματα ήταν και η γραβάτα του άντρα της Bill Clinton, αλλά και η σύζυγος του υποψήφιου αντιπροέδρου Tim Caine.

Ποιος είναι ο συμβολισμός του χρώματος αυτού; Φυσικά, ήταν μια παραπομπή στο κίνημα των σουφραζετών, φεμινιστικό κίνημα ακτιβιστριών που έδρασε στην Αγγλία στην αρχή του 20ου και ζητούσε το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες. Οι σουφραζέτες επέλεγαν να φοράνε μοβ γιατί είναι το χρώμα που εκφράζει την αξιοπρέπεια. Η Hillary που τόσο προσπάθησε να γίνει η υπέρμαχος των γυναικείων δικαιωμάτων ήθελε με το τέλος της εκστρατείας της να κάνει αυτό τον παραλληλισμό με το look της.

Διαβάστε ακόμα:

Επιτέλους! Το e-shop της MAC είναι γεγονός

Δεν φαντάζεστε πόσο εντυπωσιακά είναι τα μαλλιά της Chrissy Teigen από την πίσω πλευρά!

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram