Έξι ιέρειες του μόντελινγκ σε μια φωτογράφηση

Αρχείο InStyle

Μοίραζαν τον χρόνο τους ανάμεσα στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, φλέρταραν με τους πιο περιζήτητους εργένηδες του Χόλιγουντ, σύχναζαν στα πλέον πολυσυζητημένα πάρτι και την επόμενη μέρα το πρωί, έβλεπαν τα πρόσωπα τους να κοσμούν τις μεγαλύτερες μητροπόλεις της μόδας.

Το νέο τεύχος του περιοδικού Interview είναι αφιερωμένο στις σταρ του μόντελινγκ, που μάθαμε να αποκαλούμε με τα μικρά τους ονόματα και δεν είναι άλλες από τις Amber Valletta, Christy Turlington, Daria Werbowy, Kate Moss, Linda Evangelista, Naomi Campbell και Stephanie Seymour.

Τα έξι τοπ μόντελς ποζάρουν με χαρακτηριστική άνεση, μπροστά στο φακό των φωτογράφων, Mert Alas και Marcus Piggott και θυμούνται ιστορίες από την εποχή που έκαναν δειλά, τα πρώτα τους βήματα στη βιομηχανία της μόδας.

«Όταν ξεκίνησα να δουλεύω σαν μοντέλο, δεν υπήρχαν υπεύθυνοι για τα κάστινγκ όπως δεν υπήρχαν στιλίστες. Ερχόσουν κατευθείαν σε επαφή με τον εκάστοτε σχεδιαστή» εξηγεί η Naomi Campbell και συνεχίζει, «τότε ήμασταν πολύ πιο δεμένοι μεταξύ μας, είχαμε άμεση επικοινωνία ο ένας με τον άλλο και συνηθίζαμε να κάνουμε ακόμα και παρέα όταν δε δουλεύαμε».

Η Kate Moss εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι χρωστάει πολλά στις Linda Evangelista, Naomi Campbell και Christy Turlington. «Θα τα είχα βρει πολύ δύσκολα αν εκείνες δεν ήταν μαζί μου. Πραγματικά με προστάτευσαν από πολλούς κινδύνους» και συνεχίζει, αναφερόμενη στη νοσταλγία που αισθανόταν για την ιδιαίτερη πατρίδα της. «Έζησα στη Νέα Υόρκη για εφτά συνεχόμενα χρόνια και ήμουν διαρκώς σε κατάσταση άρνησης. Παρά το γεγονός ότι είχα το δικό μου διαμέρισμα στην πόλη, υποκρινόμουν πάντα ότι είμαι μια απλή επισκέπτρια. Αγαπώ τη Νέα Υόρκη αλλά στην πραγματικότητα είμαι μια γνήσια Λονδρέζα».

Εκείνη όμως που πραγματικά μας εξέπληξε είναι η Daria Werbowy, η οποία δηλώνει ότι: «Μερικές φορές, ακόμα και σήμερα με εκπλήσσει το γεγονός ότι είμαι μοντέλο και ότι οι άνθρωποι πιστεύουν πως είμαι όμορφη».

Όσο για τη Stephanie Seymour, δίνει τη δική της απάντηση σε όσους αντιμετωπίζουν αρνητικά τα μοντέλα που στρέφονται στην υποκριτική. «Θα ήθελα να βλέπω λιγότερους ηθοποιούς να ασχολούνται με το μόντελινγκ ή αν επιμένουν να το κάνουν, νομίζω ότι τα μοντέλα θα πρέπει να γίνουν ηθοποιοί».