Ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC βλέπει την Amy Winehouse μέσα από τα μάτια της μητέρας της

Amy Winehouse καρικατούρα ©Bveronica dreamstime

Η ερμηνεύτρια με την πολύ ιδιαίτερη χροιά, της οποίας το άλμπουμ «Back To Black» το 2006, την καθιέρωσε ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς της, έχασε τη ζωή της, λόγω δηλητηρίασης από αλκοόλ, στην ηλικία των 27, τον Ιούλιο του 2011.

Ιδιαίτερη ήταν και η εμφάνισή της. Το σώμα της ήταν γεμάτο tattoo, τα μαλλιά της τα χτένιζε σε στυλ «σφηκοφωλιάς» και τα μάτια της τα έβαφε σαν την Κλεοπάτρα. Απέκτησε την πρώτη της κιθάρα στα δεκατρία και από τότε δεν σταμάτησε να γράφει τραγούδια.

Η Amy Winehouse και ο σύζυγός της Blake Fielder-Civil ©Celebrityphotos-dreamstime

Η τελευταία εμφάνιση της Amy Winehouse ήταν στο Βελιγράδι και μετέπειτα ακύρωσε τις εμφανίσεις της στην Κωνσταντινούπολη, την Αθήνα, καθώς και τις εννέα ακόμα πόλεις που περιελάμβανε η περιοδεία. Ανέβηκε στη σκηνή μεθυσμένη, ανήμπορη να κρατηθεί όρθια, με σπασμένη φωνή. Δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει ούτε ένα τραγούδι.

Πρεμιέρα

Ένα νέο ντοκιμαντέρ με λεπτομέρειες για την ιστορία της αδικοχαμένης αγγλίδας ερμηνεύτριας και συνθέτριας, θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο στο BBC Two και στο BBC Music, με αφορμή την 10η επέτειο από το θάνατό της.

Photo by Dutourdumonde/shutterstock

H Janis Winehouse θα μοιραστεί την ιστορία της κόρης της στο «Amy Winehouse: 10 Years On». «Δεν αισθάνομαι ότι ο κόσμος ήξερε την αληθινή Amy, την οποία μεγάλωσα. Ανυπομονώ για την ευκαιρία να προσφέρω μια βαθύτερη εικόνα της πραγματικής Amy» τόνισε.

Αναμνήσεις

Το νέο ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους φίλους και την οικογένεια της ερμηνεύτριας. Το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο της Janis Winehouse «Loving Amy: A Mother’s Story». Η ίδια ζει με σκλήρυνση κατά πλάκας, μια κατάσταση που απειλεί να διαγράψει τις αναμνήσεις που έχει για την κόρη της και μάλιστα αποτέλεσε μεγάλο μέρος του κινήτρου της να κάνει αυτό το προσωπικό ντοκιμαντέρ όσο πιο άμεσα γίνεται.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ δεν είναι το πρώτο έχει γίνει για τη Winehouse. Το «Amy» του 2015 από τον σκηνοθέτη Asif Kapadia, κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ και είχε χαρακτηριστεί ως «ένα τραγικό αριστούργημα».

Photo by Dutourdumonde/shutterstock

Παράλληλα, θα κυκλοφορήσει μια συλλογή τριών CD των παραστάσεων της Winehouse στο BBC. Και θα υπάρχουν και άλλα ειδικά προγράμματα, όπως ένα ντοκιμαντέρ του BBC Radio 2 σχετικά με την επιρροή της σε νεότερες γυναίκες ερμηνεύτριες και ένα στο Radio 1, το οποίο θα την παρουσιάζει σε μια νέα γενιά ακροατών.

«They try to make me go to Rehab…» ερμήνευε η Amy Winehouse και οι στίχοι του τραγουδιού της ήταν μάλλον προφητικοί.