Ελένη Πετρουλάκη: Οι αλλαγές στο σώμα της 47χρονης

H αγαπημένη μας Ελένη Πετρουλάκη είναι η πρώτη ίσως γυναίκα που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε τις λέξεις «γυμναστική» και «τηλεόραση» στην ίδια πρόταση. Για χρόνια μας έδειχνε τις ιδανικές εκείνες ασκήσεις για την εκγύμναση κάθε σημείου του σώματός μας, προσαρμοσμένες στην ηλικία, τις ανάγκες και τη φυσική μας κατάσταση. Πάντα με σεβασμό στη γυναίκα και τη μοναδικότητα του σώματος της κάθε μίας, μας υπενθύμιζε πόσο σημαντικό είναι το well being, τόσο σε εξωτερικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Η γυμναστική και η φροντίδα του σώματος που μας φιλοξενεί δεν περιορίζονται στην επιφανειακότατα του καθρέφτη και ενός αριθμού μίας ζυγαριάς. Κάθε γυναίκα οφείλει στον εαυτό της να έχει αυτοπεποίθηση, αυτοσεβασμό και να μη σταματά να προσπαθεί για την αυτοβελτίωσή της.

Όλα αυτά ίσως μας φαίνονταν εύκολα να ειπώνονται από το στόμα μίας γυναίκας σαν την Ελένη, με γοφούς στους οποίους η κυτταρίτιδα αποτελεί άγνωστη λέξη και κοιλιακούς που δεν πτοούνταν από καμία εγκυμοσύνη. Σήμερα όμως η ίδια η Ελένη Πετρουλάκη μίλησε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά για τα δικά της τρωτά σημεία και την προσωπική της  προσπάθεια αποδοχής του εαυτού στα νέα δεδομένα. Η Ελένη, έχοντας πλέον μπει στην περίοδο της εμμηνόπαυσης δε βλέπει το μεταβολισμό της να κινείται στα επίπεδα που είχε συνηθίσει. Ειδικά με τις δικές της αμέτρητες ώρες γυμναστικής, οι καύσεις που σημείωνε στο παρελθόν ήταν ιδιαίτερα υψηλές και της επέτρεπαν να απολαμβάνει μεγαλύτερες ποσότητες τροφής. Πλέον όμως ο μεταβολικός της ρυθμός έχει μειωθεί με άμεσο επακόλουθο και την αύξηση των κιλών της. Να πούμε την αλήθεια μας όμως, όσο παρατηρητικές και αν είμαστε, δεν καταφέραμε να το δούμε και δεν αντιληφθήκαμε καμία τέτοια μεταβολή στο σώμα της Ελένης. Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται πως η μακροχρόνια ενασχόληση με τη γυμναστική, η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και μίας ισορροπημένης διατροφής είναι το πιο ισχυρό μας όπλο και πολύ πιο δυνατό από έναν αριθμό. Άλλωστε, η ζυγαριά πολλές φορές δεν είναι και η πιο αξιόπιστη αφού «παρασύρεται» από κατακρατήσεις υγρών και δεν αποτυπώνει πάντα τη σκληρή πραγματικότητα όπως νομίζουμε.

Κυτταρίτιδα, αυτός ο εχθρός: Ναι και όμως, αποκάλυψε πως η κυτταρίτιδα έχει χτυπήσει την πόρτα και στην ίδια. Η Ελένη έχει αφιερώσει πολλές ώρες από τη ζωή της σε ασκήσεις γλουτών και ποδιών, σε δίαιτες detox, και όλα όσα υπόσχονται να μας απαλλάξουν από την ενοχλητική εκείνη παρουσία της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Αποτελεί, λοιπόν, ακόμη μία τρανή απόδειξη πως όλα τα μέτρα στα οποία μπορούμε να καταφύγουμε είναι για τη μείωση της και την λιγότερο δυνατή εμφανή της διάσταση. Η κυτταρίτιδα, όπως και οι ραγάδες είναι απόλυτα φυσιολογικές και δεν αποτελούν για κανένα λόγο δικαιολογία για να μισήσετε το σώμα σας. Εφόσον η Ελένη, μία γυναίκα που έχει συνηθίσει να βλέπει το σώμα της χωρίς καμία ατέλεια, συμβιβάστηκε με αυτές τις «ατέλειες» και εξακολουθεί να μιλά με αυτοπεποίθηση για το σώμα της, μπορούμε όλες.

Ακολουθείστε το Instyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα