Ελένη Μενεγάκη: Δείτε το αυστηρό πρόγραμμα διατροφής της για να χάσει 13 κιλά μετά την τέταρτη γέννα

18 ημέρες έχουν περάσει από τότε η Ελένη Μενεγάκη γέννησε το τέταρτο παιδί της. Η παρουσιάστρια, η οποία έπλεε σε πελάγη ευτυχίας κατά την έξοδό της από το μαιευτήριο, απολαμβάνει κάθε στιγμή με τα παιδιά και τον σύντροφό της, Μάκη Παντζόπουλο, πριν επιστρέψει στο πλατό της εκπομπής της στις 4 Μαΐου.

Ωστόσο, παράλληλα, τηρεί και ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής για να χάσει τα 13 κιλά που πήρε, όπως είχε αποκαλύψει κατά λάθος στον αέρα της «Ελένης», σύμφωνα με το Peoplegreece.com.

«Μια γυναίκα κοκέτα όπως αυτή δεν μπορεί να αδιαφορήσει για τα παραπάνω κιλά παρόλο που δεν είναι πολλά», λέει στο You πρόσωπο από το κοντινό της περιβάλλον και συνεχίζει: «Να είστε σίγουροι ότι – ακόμα μία φορά- θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό!». Γι’ αυτό το λόγο, η παρουσιάστρια επικοινώνησε με τον διατροφολόγο της, Ηλία Σακκά, τον άνθρωπο που εμπιστεύεται με κλειστά μάτια εδώ και πολλά χρόνια και που οποιαδήποτε στιγμή ήθελε να «πετάξει» από πάνω της το περιττό βάρος και να ανανεωθεί ακολουθούσε κατά γράμμα τις συμβουλές του. «Πήρα τον Ηλία να μου φτιάξει ένα πρόγραμμα διατροφής για λεχώνες…. Θέλω να γίνω η Ελένη που ξέρει ο κόσμος… Πρέπει να γυρίσω fit στην εκπομπή. Θέλω να γίνω η Ελένη που ξέρει ο κόσμος», φαίνεται να είπε σε δικό της άνθρωπο κι εκείνος μετέφερε τα λόγια της με κάθε επιφύλαξη.

Το περιοδικό, μάλιστα, αποκαλύπτει το διατροφικό πλάνο της παρουσιάστριας μετά τη γέννα, το οποίο μπορεί να εφαρμόσει κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε περίοδο λοχείας -ακόμα κι αν θηλάζει- όπως ακριβώς και η παρουσιάστρια. Είναι από την Δρ Αναστασία Κανέλλου, καθηγήτρια διατροφής.

Δείτε αναλυτικά:

Πρωινό
Εναλλακτικές προτάσεις:

  • 2 μικρά παξιμαδάκια ολικής άλεσης με 10 ελιές και τσάι του βουνού/φασκόμηλο/λουίζα
  • 1/2 παλάμη ψωμί ολικής 100% με ταχινόμελο (1 κ.γ.) και 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι
  • 1/2 παλάμη ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι με 1 κ.γ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 1/2 παλάμη μαύρο γερμανικό ψωμί (Vollkornbrot από το σούπερ μάρκετ) με 1 σπιρτόκουτο τυρί

Δεκατιανό (Πάντα με δύο ώρες τουλάχιστον διαφορά από το προηγούμενο και επόμενο γεύμα.)

1 τουλάχιστον φλιτζάνι φρέσκα φρούτα, π.χ., 1 πορτοκάλι. Συνοδευτικά 1 ποτήρι Κεφίρ ή ξινόγαλα ή Αριάνι

Μεσημεριανό

  • 1-2 φορές/εβδ. όσο ψάρι ή θαλασσινά (όχι ωμά) με χόρτα ή βρασμένα λαχανικά, π.χ. μπρόκολο
  • 2 φορές/εβδ. από 2 φλυτζάνια λαδερό, π.χ. αγκινάρες αλά πολίτα ή 1 μερίδα χορτόπιτα (όσο το 1/4 της σελ. Α4) με 1 κ.σ. γιαούρτι σακούλας
  • 2 φορές/εβδ. από 2 φλιτζ. τσαγ. φακόρυζο ή ρεβιθοπίλαφο. Συνοδευτικά σαλάτα με 3 διαφορετικά λαχανικά/μυρωδικά, π.χ. μαρούλι, άνηθο, κρεμμυδάκι
  • 1 φορά/εβδ. 1 παλάμη κόκκινο κρέας ψητό με ένα φλιτζ. τσαγ. καστανό ρύζι ή φαγόπυρο και σαλάτα με 3 χρώματα λαχανικών/μυρωδικών
  • 1 φορά/εβδ. 1 παλάμη κοτόπουλο με ένα φλιτζ. τσαγ. πατάτες φούρνου (με τη φλούδα) και συνοδευτικά σαλάτα χωριάτικη
  • Εφεδρικό γεύμα: 2 φλιτζ. τσαγ. pasta ολικής άλεσης με σάλτσα λαχανικών, θαλασσινών ή τομάτας

Απογευματινό (πάντα με δύο ώρες τουλάχιστον διαφορά από το προηγούμενο και επόμενο γεύμα)

* 1 τουλάχιστον φλιτζ. τσαγ. φρέσκα φρούτα, π.χ. φράουλες. Συνοδευτικά 30 γρ. ξηρούς καρπούς (όσα χωράνε στη χούφτα μας) ή 2 δάχτυλα παστέλι

Βραδινό

  • 1 γιαούρτι (πρόβειο, παραδοσιακό με την πέτσα) και 1 κ.γ. μέλι ή με φρέσκα φρούτα
  • Ενισχυμένη σαλάτα με 1 φλιτζ. τσαγ. υλικά της αρεσκείας σου τύπου χωριάτικη, Ceasars, τονοσαλάτα αλλά και με διάφορους συνδυασμούς από ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα, ρόδι, κρουτόν, αβγό, αβοκάντο, κινόα, καλαμπόκι, τυρί, φυτρωμένες ρίζες, καπνιστό σολομό κ.ο.κ., αλλά χωρίς αλλαντικά
  • 2-3 κ.σ. νιφάδες βρόμης, 1 κ.γ. λιναρόσπορο, 1 κ.γ. σταφίδες ή μέλι, όλα σε 1 φλιτζ. τσαγ. γάλα ή γιαούρτι ή ξινόγαλα
  • 1/2 παλάμη ψωμί ολικής άλεσης με 10 ελιές και τοματίνια
  • 1/2 παλάμη ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι και ένα αβγό, συνοδευτικά με τοματίνια
  • 1 τοστ ολικής άλεσης με τυρί, τομάτα, ρίγανη, συνοδευτικά με τοματίνια

10+1 Tips για καλύτερο αποτέλεσμα

  • Πίνε συχνά νερό, σε γουλιές και σε θερμοκρασία δωματίου, σε όλη τη διάρκεια της μέρας και πριν διψάσεις
  • Απόφυγε οινόπνευμα, καφεΐνη και νικοτίνη γιατί οι ουσίες αυτές αποβάλλονται στο μητρικό γάλα
  • Καλό είναι να μην επιλέξεις θαλασσινά με κέλυφος, π.χ. μύδια, όσο θηλάζεις
  • Το κρέας και τα αβγά να είναι καλά μαγειρεμένα (όχι μελάτο αβγό, όχι μισοψημένο το κρέας)
  • Απόφυγε τα πατέ συκωτιού, τα μπλε τυριά (τύπου ροκφόρ), το μαλακό και φρέσκο τυρί (αν δεν είναι τυποποιημένα, όπως π.χ. το ξινοτύρι του χωριού)
  • Τα φαγητά να είναι φρεσκομαγειρεμένα και φτιαγμένα από φρέσκα υλικά
  • Απόφυγε τις τροφές που ξέρεις ή διαπιστώνεις ότι σου προκαλούν δυσανεξία
  • Να πλένεις πολύ καλά τις σαλάτες, ιδιαίτερα τα φυλλώδη λαχανικά (π.χ. μαρούλι) και ακόμα πιο προσεκτικά τα «κατσαρά»
  • Να λαμβάνεις διατροφικά συμπληρώματα μόνο με τη σύσταση του γιατρού, όπως και τα φάρμακα
  • Να περπατάς 150΄/εβδ. τουλάχιστον, με στόχο να γίνουν 300΄/εβδ. σύντομα
  • Πρόσθεσε ως 4 κ.γ. ζάχαρη ή μέλι στα ροφήματά σου, π.χ. στο πράσινο τσάι

Διαβάστε ακόμα:

Μπήκε στο ρόλο: Ο Μάκης Παντζόπουλος σε σχολική εκδήλωση της κόρης της Μενεγάκη αντί για την Ελένη

Ελένη Μενεγάκη: Γιατί επέλεξε να γεννήσει συγκεκριμένα στις 29 Μαρτίου;

Αυτή είναι η vip σουίτα που έμεινε η Ελένη Μενεγάκη στο μαιευτήριο: Δείτε πόσο στοιχίζει!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα