Ελένη Αντωνιάδου: Γιατί κατηγορούν την πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model;

Με μια ανάρτησή της στο Facebook, η Ελληνίδα ερευνήτρια Ελένη Αντωνιάδου τοποθετήθηκε σχετικά με τη συνεργασία της με τη ΝASA και «απάντησε» στον αναπληρωτή καθηγητή από το πανεπιστήμιο του Παρισιού Paris Diderot, Κώστα Μπουγιούκο, ο οποίος με διαδικτυακό του σχόλιο ισχυρίζεται ότι η επιστήμονας λέει ψέμματα για τις περγαμηνές και το ερευνητικό της έργο. Ο Κ. Μπουγιούκος ισχυρίστηκε με ανάρτησή του στο Facebook πως η επιστήμονας δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτιδα της NASA, αλλά ούτε και ερευνητής της αναγεννητικής βιοϊατρικής.

[ap-read-more post=”487467″]

Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα social media με αφορμή βράβευση της κυρίας Αντωνιάδου από επιχειρηματικό σύνδεσμο. Η Ελένη Αντωνιάδου είχε μιλήσει στο ethnos.gr με την ευκαιρία της επιλογής της από την εταιρία Mattel για να γίνει η πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model.

«Κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με συμμετοχή σε απλά ή πιο σύνθετα πρότζεκτ, σαν αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στη ΝASA που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό» τονίζει η Αντωνιάδου σε ανάρτησή της στο Facebook. Επισημαίνει, ωστόσο, με νόημα αναφορικά με την καριέρα της ότι στόχος της δεν ήταν ποτέ να ανταγωνιστεί ακαδημαϊκούς ή να συγκρίνει τα πρώτα της βήματα στην επιστήμη ως νέας ερευνήτριας με άτομα τα οποία είναι στο χώρο πολλές δεκαετίες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Ethnos.gr

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα