«Στο X-Factor ήμουν από τα παιδιά που πολεμήθηκαν»
Η οικογένεια Παπαδοπούλου με τα δυο της παιδιά, Στάθη και Ειρήνη, ήρθε από το Καζακστάν στην Ελλάδα το 1990. Αν και μόλις 5 ετών, η Ειρήνη προσαρμόστηκε πιο εύκολα στη ζωή στην Αθήνα, ενώ ήταν εκείνη που έμαθε τη γλώσσα πιο γρήγορα απ’ όλους στην οικογένειά της. Ο πατέρας της ήταν πολιτικός μηχανικός και η μητέρα της νηπιαγωγός, αλλά η μετάβαση στην Ελλάδα δεν ήταν εύκολη επαγγελματικά για εκείνους. «Ξεκίνησα να δουλεύω από 13 ετών για να βοηθάω τους γονείς μου, αλλά και για να είμαι οικονομικά αυτόνομη. Η πρώτη μου δουλειά ήταν το καλοκαίρι στην Κατερίνη, όπου εργάστηκα σε ένα καφέ στην παραλία ως σερβιτόρα. Πάντα ήμουν ένα κορίτσι που ήθελα να έχω τον έλεγχο. Διαφορετικά μου δημιουργούνταν ανασφάλειες». Το τραγούδι, όμως, είναι η μεγάλη της αγάπη και σε ηλικία 23 ετών λαμβάνει μέρος στο talent show X-Factor του ΑΝΤ1. Παρότι θα περάσει με επιτυχία στα live του παιχνιδιού, δέχεται σκληρή κριτική από τον Γιώργο Θεοφάνους τόσο για τις φωνητικές της ικανότητες όσο και για τη συμπεριφορά της μπροστά και πίσω από τις κάμερες. «Εκείνη την εποχή, η διασημότητα που πήρα δεν ήταν και τόσο καλή, διότι ήμουν από τα παιδιά που πολεμήθηκαν. Όταν υπέβαλα συμμετοχή, μέσα μου ήλπιζα πως θα με ανακαλύψει κάποιος μέσα από το παιχνίδι, θα δει τις δυνατότητές μου και πού θα μπορούσα να φτάσω φωνητικά και μαζί θα το χτίσουμε. Τα αρνητικά σχόλια μου στοίχισαν ψυχολογικά και έπρεπε να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας. Τότε πιέστηκα. Η αλήθεια είναι πως άργησα να κάνω δισκογραφία, καθώς μόλις τα τελευταία τρία χρόνια έχω μπει ενεργά στο χώρο. Έπειτα από εννέα χρόνια πια, έχω πιο σφαιρική άποψη για όλα. Όταν ήμουν στο X-Factor, δεν ήξερα καθόλου πώς λειτουργεί το σύστημα. Πλέον γνωρίζω τι συμβαίνει στην τηλεόραση και είμαι πιο υποψιασμένη. Αν κάποιος επιθυμεί να πάει σε ένα talent show και ζητούσε τη γνώμη μου, θα του έλεγα να εκμεταλλευτεί την προβολή, αλλά ποτέ να μη θεωρήσει πως επειδή μπήκε σε ένα τέτοιο παιχνίδι θα τον κάνουν θεό. Μόλις σβήσουν οι κάμερες, ξεκινά ο αληθινός αγώνας που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις» παραδέχεται.
Ύστερα από πολλά μαθήματα ζωής, η Ειρήνη αισθάνεται ισορροπημένη σε όλα τα επίπεδα. «Είμαι σε μια δημιουργική περίοδο και θέλω να πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά. Είμαι έτοιμη να ζήσω την τρέλα τουSurvivor και να τα δώσω όλα».
Εδώ και λίγες εβδομάδες, η Ειρήνη Παπαδοπούλου ανήκει στη δισκογραφική εταιρεία Panik Records. Τη μουσική και τους στίχους στο νέο της τραγούδι, με τίτλο «Σ’ αυτή να πας», υπογράφει ο Πέτρος Ιακωβίδης.
Δείτε σε φωτογραφίες τον αδελφό της Ειρήνης Παπαδοπούλου, Στάθη







Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.
Peoplegreece.com