«Είναι ρατσιστής και ηλίθιος» Η επίθεση της Lady Gaga στον Donald Trump για τη δολοφονία του George Floyd

Splash News

Αυτές τις ημέρες, οι Η.Π.Α φλέγονται, καθημερινά υπάρχουν διαδηλώσεις και χιλιάδες συγκρούσεις λόγω της δολοφονίας του George Floyd. Ο 46χρονος μαύρος άντρας δολοφονήθηκε από λευκό αστυνομικό, όταν το δεύτερος είχε ακινητοποιήσει τον George Floyd πιέζοντας τον λαιμό του στο πάτωμα με το γόνατο του. Παρά τις εκκλήσεις του άντρα πως δεν μπορεί να αναπνεύσει, ο αστυνομικός δεν ελευθέρωνε τον άντρα. Το αποτέλεσμα ήταν λίγα λεπτά αργότερα, ένα ασθενοφόρο να περιθάλψει τον George Floyd και να διαπιστωθεί ο θάνατος του στο νοσοκομείο.

Εκτός από τους διαδηλωτές όμως, πολλοί stars και celebrities έχουν υποστηρίξει ανοιχτά τους διαδηλωτές. Ανάμεσα τους και η Lady Gaga.

Η pop star μίλησε για τον Donald Trump και τον χαρακτήρισε με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια. «Έχω πολλά να πω γι’ αυτό, αλλά το πρώτο πράγμα είναι πως φοβάμαι να πω ο,τιδήποτε θα πυροδοτήσει περισσότερη οργή, παρόλο που αυτό είναι ακριβώς το δικαιολογημένο συναίσθημα. Δεν θέλω να συνεισφέρω σε περισσότερη βία, θέλω να βοηθήσω να βρεθεί λύση. Νιώθω εξοργισμένη με τον θάνατο του George Floyd όπως και με εκείνους τόσων πολλών μαύρων ανθρώπων, που εδώ και εκατοντάδες χρόνια αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, που αφαιρέθηκαν ως αποτέλεσμα συστηματικού ρατσισμού και ενός διεφθαρμένου συστήματος που το υποστηρίζει»

«Οι φωνές της μαύρης κοινότητας έχουν αποσιωπηθεί για πολύ καιρό και αυτή η σιωπή αποδεικνύεται συνεχώς θανάσιμη. Και ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο διαδηλώνουν, δεν αντιμετωπίζονται με συμπόνια από τους ηγέτες που υποτίθεται ότι τους προστατεύουν. Οι καθημερινοί άνθρωποι στην Αμερική είναι ρατσιστές, αυτό είναι γεγονός»

Τέλος, η Lady Gaga χαρακτήρισε «ηλίθιο» και «ρατσιστή» τον πρόεδρο των ΗΠΑ, λέγοντας «Τώρα είναι μια κρίσιμη στιγμή στην οποία η μαύρη κοινότητα χρειάζεται τη στήριξη όλων των άλλων κοινοτήτων ώστε να μπει ένα τέλος σε κάτι που είναι στα μάτια του Θεού ή οποιουδήποτε Δημιουργού στον οποίο πιστεύετε ή όχι. Ξέρουμε εδώ και καιρό ότι ο πρόεδρος Trump έχει αποτύχει. Κατέχει το πιο ισχυρό αξίωμα του κόσμου και προσφέρει μόνο άγνοια και προκατάληψη ενώ οι μαύροι συνεχίζουν να σκοτώνονται. Ξέρουμε ότι είναι ηλίθιος και ρατσιστής από τότε που εκλέχτηκε. Τροφοδοτεί ένα σύστημα που έχει ήδη τις ρίζες του στον ρατσισμό και τη ρατσιστική δράση και όλοι μπορούμε να δούμε τι γίνεται».

Δείτε το post της: