Χρήστος Σιμαρδάνης: «Σιώπησε» η πιο χαρακτηριστική φωνή της ελληνικής τηλεόρασης

«Έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 60 ετών ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης. Αθόρυβα, διακριτικά και με αξιοπρέπεια. Όπως δηλαδή έζησε και τη ζωή του. Είχε μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές της ελληνικής τηλεόρασης. Μία φωνή που έχει ταυτιστεί με τα διαφημιστικά σποτ του Mega. Μία φωνή που δεν δίστασε να θίξει ένα μεγάλο ζήτημα σε μια συντηρητική χώρα που εθελοτυφλεί. Ο Χρήστος Σιμαρδάνης ήταν από τους πρώτους Έλληνες καλλιτέχνες που μίλησαν ανοιχτά για τη σεξουαλική τους ταυτότητα. Πήγε κόντρα σε ένα σύστημα που συντηρεί κλισέ και έθεσε τις βάσεις ώστε οι νεότεροι να αποδεχούν και να υπερασπιστούν το πιο σημαντικό τους όπλο που δεν είναι άλλο από την διαφορετικότητά τους.

Η αιτία θανάτου του σπουδαίου ηθοποιού δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή ωστόσο πριν από περίπου τρεις μήνες η εφημερίδα Espresso μιλούσε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και στο οποίο στάθηκε με τεράστιο θάρρος. Άνθρωπος από το περιβάλλον του καλλιτέχνη, είχε δήλωσει τότε πως κάποιες οργανικές ενοχλήσεις τον οδήγησαν στον γιατρό, ο οποίος του συνέστησε να κάνει μια σειρά εξετάσεων. Η συνέχεια βρήκε τον ηθοποιό να νοσηλεύεται σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας. «Έμεινε μέσα για περίπου 15 μέρες και πλέον βρίσκεται στο σπίτι του ακολουθώντας κατά γράμμα τις συμβουλές που του έδωσαν οι γιατροί του. Ο Χρήστος είναι αγωνιστής και δεν χάνει το χαμόγελό του. Αντιμετωπίζει το πρόβλημα με την υγεία του με θάρρος, όπως συνηθίζει να κάνει γενικότερα σε δύσκολες καταστάσεις της ζωής, και πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλά» είχε μεταφέρει στην εφημερίδα δυο ημέρες περίπου πριν τα Χριστούγεννα, πηγή από το περιβάλλον του. Στο πλευρό του ηθοποιού ήταν συνεχώς ο σύντροφός του. Οι δυο τους είναι μαζί πολύ καιρό, κρατώντας μια διακριτική στάση.

Λίγα λόγια για τον αγαπημένο καλλιτέχνη. 

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης γεννήθηκε το 1957 και έζησε μέχρι την ηλικία των 6 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε υποκριτική στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο. Στο βιογραφικό του μετρά πολλές συμμετοχές στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο και φυσικά στο θέατρο. «Έντυσε» με τη φωνή του εκτοτοντάδες σποτ.

Η πιο χαρακτηριστική φωνή της ελληνικής τηλεόρασης μπορεί να σιώπησε όμως θα θυμόμαστε για πάντα πως δεν σιώπησε στη νόρμα που συντηρεί (ακόμα) η εποχή.

Καλό Παράδεισο.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram