Βιβλίο-βόμβα για τη βασίλισσα Letizia – “Ψυχρή και συναισθηματικά ανώριμη, η οικογένεια του Felipe τη μισεί”
Credit: © Casa de S.M. el Rey

Εκρηκτικό είναι το νέο βιβλίο του Ισπανού δημοσιογράφου, Jaime Peñafiel, ο οποίος δεν σταματά τις επιθέσεις κατά της βασίλισσας της Ισπανίας, Letizia.

Ο 91χρονος Peñafiel, ο οποίος απολύθηκε από την El Mundo νωρίτερα φέτος μετά την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου “Letizia y Yo”, επιμένει να στοχοποιεί τη Letizia και στο νέο του βιβλίο, περιγράφοντας τη βασίλισσα ως “ψυχρή, συναισθηματικά ανώριμη και παθητικά επιθετική” αλλά και “μισητή” από την οικογένεια του βασιλιά Felipe.

Το πρώτο βιβλίο προκάλεσε σοκ στην ισπανική βασιλική οικογένεια, αφού ο συγγραφέας ισχυρίστηκε ότι η βασίλισσα είχε ρομαντική σχέση με τον πρώην γαμπρό της Jaime del Burgo. Η ισπανική βασιλική οικογένεια αρνήθηκε τότε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς που επί μήνες προκαλούσαν κλυδωνισμούς στα θεμέλια του γάμου του Felipe και της Letizia.

Ο βετεράνος δημοσιογράφος Jaime Peñafiel, μετά την απόλυσή του, κυκλοφορεί άλλο ένα βιβλίο, με τίτλο “Los Silencios de Letizia”, το οποίο ξεκινά με την εμβάθυνση στο πρώιμο ειδύλλιό της με τον βασιλιά Felipe. Στο πρώτο κεφάλαιο, ο συγγραφέας ισχυρίζεται με εντυπωσιακό τρόπο ότι “τα πάντα στον κόσμο της Letizia έχουν διαλυθεί” ως αποτέλεσμα υποτιθέμενης “απάτης, μοιχείας και προδοσίας”.

Ο συγγραφέας συνεχίζει λέγοντας ότι η βασίλισσα Letizia έχει μια “ψυχρή, άφθαρτη και αποφασισμένη” αύρα και ότι η σιωπή της βασίλισσας σχετικά με τις πρόσφατες καταγγελίες σηματοδοτεί τη “συναισθηματική ανωριμότητά” της.

Ο Jaime ισχυρίζεται ότι η βασίλισσα “καταφεύγει στη σιωπή ως έναν τρόπο ελέγχου και τιμωρίας των άλλων ανθρώπων”.

Στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι η “παθητικά επιθετική” συμπεριφορά της Letizia προς τον βασιλιά Felipe είναι ο λόγος που “η πεθερά της [βασίλισσα Sofia] και οι κουνιάδες της [Cristina και η δούκισσα του Lugo] τη μισούν τόσο πολύ”. Στο επόμενο κεφάλαιο, ο Jaime ισχυρίζεται ότι ο βασιλιάς Felipe ερωτεύτηκε τη μελλοντική του σύζυγο ενώ την παρακολουθούσε να παρουσιάζει τις ειδήσεις.

Οι αναφορές σχετικά με το πώς το βασιλικό ζευγάρι ήρθε κοντά ποικίλλουν με την πάροδο των ετών, με κάποιους να ισχυρίζονται ότι συστήθηκαν σε δείπνο, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι συναντήθηκαν για πρώτη φορά όταν ο Felipe επισκέφθηκε μια περιοχή πετρελαιοκηλίδας στη Βόρεια Ισπανία.

Όταν άρχισαν να βγαίνουν, ο Jaime ισχυρίζεται ότι η Letizia “δοκίμαζε” τα αισθήματα του Felipe για εκείνη, ταξιδεύοντας συχνά. Το 2002, η μελλοντική βασίλισσα πέταξε στο Σάντο Ντομίνγκο για να κάνει αναφορά στην ετήσια ιβηροαμερικανική σύνοδο κορυφής, κάτι που ο Jaime περιγράφει ως το ότι η Letizia “δοκίμασε” τις προθέσεις του Φελίπε.

Εβδομάδες αργότερα, ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι η Letizia ταξίδεψε στην Κόστα Ρίκα ως “στρατηγική” για να εξασφαλίσει τον μελλοντικό βασιλιά της Ισπανίας.

Ο ίδιος εξήγησε: “Ήταν μια στρατηγική, επειδή αυτή η απουσία ήταν ένα πραγματικό μαρτύριο για τον πολύ ερωτευμένο Felipe, ο οποίος αντιλαμβανόταν την απόσταση ως το χειρότερο των κακών, κατανοώντας τον [Ισπανό ποιητή] Lope de Vega όταν έλεγε ότι “η αρχή της απουσίας είναι σαν το τέλος της ζωής””.

Κατόπιν αυτού, ο Jaime λέει ότι η Letizia ήταν σίγουρη για τη δύναμη της “απόλυτης αγάπης” του Felipe γι’ αυτήν και επέστρεψε στην Ισπανία “αυταρχική και χειριστική”.

Επιπλέον, ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι ο Felipe διαβεβαίωσε τη Letizia ότι θα μπορούσε να “κόψει το νήμα” σε οποιοδήποτε ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφερόταν στο ειδύλλιό τους. Κατά τη διάρκεια μιας από τις επισκέψεις του Felipe στο διαμέρισμα της Letizia στο Βαλδεμπερνάρντο, ο Jamie ισχυρίζεται ότι η δημοσιογράφος εκμυστηρεύτηκε στον τότε πρίγκιπα ότι εργαζόταν ως κορίτσι προώθησης τσιγάρων ενώ ζούσε στο Μεξικό.

Προέβλεψε επίσης ότι το ζευγάρι, το οποίο έχει διατηρήσει αυτό που ο ισπανικός Τύπος έχει περιγράψει ως αξιοπρεπή σιωπή απέναντι στους συνεχιζόμενους ισχυρισμούς του Jaime del Burgo περί απιστίας, θα ακολουθήσει τα χνάρια των γονέων του Felipe, του Juan Carlos και της Sofia.

Σε άλλο σημείο στο βιβλίο, ο Jaime ισχυρίζεται ότι ο Felipe και η Letizia ζουν χωριστά και “απλώς διατηρούν τα προσχήματα στο κοινό”.

Μετά τη δημοσίευση του βιβλίου, η ισπανική έκδοση El Nacional Cat δημοσίευσε μια κριτική στην οποία υποστηρίζει ότι ο Jaime Peñafiel είναι “αποφασισμένος να τερματίσει την καριέρα της βασίλισσας” και τον περιγράφει ως “έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της Letizia”.

Στο βιβλίο “Letizia y Yo”, ο πρώην γαμπρός της βασίλισσας Jaime del Burgo κάνει τον απίθανο ισχυρισμό ότι σχεδίαζε να κάνει πρόταση γάμου στη Letizia, που ήταν παρουσιάστρια ειδήσεων εκείνη την εποχή, τη νύχτα που εκείνη του είπε ότι έβγαινε με έναν άνδρα υψηλού προφίλ στην Ισπανία.

Η Letizia φέρεται να του είπε ότι “γνώρισε κάποιον που θα την υποχρέωνε να εγκαταλείψει το επάγγελμά της”, γεγονός που, όπως είπε ο Jaime, τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο μυστηριώδης σύντροφός της ήταν ο Felipe.

Επιπλέον, ο πρώην κουνιάδος της βασίλισσας έκανε επίσης τον τραβηγμένο ισχυρισμό ότι “ασχολήθηκε” με το προγαμιαίο συμβόλαιο της Letizia και βοήθησε να καλύψει το κόστος των γαμήλιων ρούχων της οικογένειας της νυν βασίλισσας.

Αναφέρεται ότι είπε: “Όταν έφθασε ο γάμος με τον Felipe, ασχολήθηκα με το προγαμιαίο συμβόλαιο, όπως γνωρίζετε, μεταξύ άλλων. Έπρεπε επίσης να πληρώσω τα έξοδα της οικογένειας της Letizia, επειδή ο [πρώην βασιλιάς] Juan Carlos αρνήθηκε να πληρώσει ή έστω να αναλάβει τα μισά μαζί μου. Έτσι, με τη βοήθεια του φίλου μου Felipe Varela, έντυσα τη μαμά της, τη γιαγιά της και τις αδελφές της. Και με τη βοήθεια του Jaime Jason, τον πατέρα της, τους παππούδες της και έναν ξάδελφο”.

Ο Jaime έκανε, επίσης, τον απίστευτο ισχυρισμό ότι η βασίλισσα ζήτησε να τον δει το βράδυ πριν από τον γάμο στο αποκλειστικό εστιατόριο El Latigazo στη Μαδρίτη , όπου του ζήτησε να μην την “αφήσει ποτέ”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα