Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας: Η μητρική συμβουλή στη νύφη της – “Δεν υπάρχει αποδοχή 100%…”
Credit:Queen Rania Al Abdullah/Instagram

Η βασίλισσα Ράνια βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και είχε την ευκαιρία να παραστεί σε εκδηλώσεις αλλά και να κάνει κάποιες τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή Today, η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας μίλησε για τον ρόλο της τεχνολογίας στη ζωή μας και την επίδραση που έχουν τα κινητά τηλέφωνα και τα social media στα παιδιά κυρίως αλλά και στην οικογένειά της. Μάλιστα, μοιράστηκε τα λόγια σοφίας που είπε στη νύφη της, Rajwa Alseif.

Δεν νομίζω ότι μπορείς να καταπολεμήσεις την τάση, γιατί εκεί βρίσκονται τα παιδιά. Εκεί βρίσκεται ο κόσμος. Η τεχνολογία είναι παντού γύρω μας. Δεν μπορείς να την καταπολεμήσεις εντελώς, αλλά πρέπει να τη ρυθμίσεις” είπε η βασίλισσα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η βασίλισσα Ράνια εξήγησε πως ως μητέρα γνωρίζει τις αρνητικές επιπτώσεις της τεχνολογίας. “Νομίζω ότι έχει να κάνει περισσότερο με τις αξίες που ενσταλάζετε στα παιδιά σας για τον εαυτό τους – η αυτοπεποίθηση, η πειθαρχία, όλα αυτά τα πράγματα είναι σημαντικά και αυτά θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν με την τεχνολογία.”

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας έχει τέσσερα παιδιά εκ των οποίων τα δύο μεγαλύτερα, η κόρη της, πριγκίπισσα Iman και ο γιος της, ο διάδοχος του θρόνου της Ιορδανίας, Χουσεΐν, παντρεύτηκαν τους αγαπημένους τους με λίγους μήνες διαφορά, νωρίτερα μέσα στον χρόνο.

Μιλώντας, συγκεκριμένα, για τον γάμο του γιου της και τη νύφη της, η Ράνια της Ιορδανίας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα, λίγο πριν ο γιος μου ανακοινώσει τον αρραβώνα του, πήρα τη Rajwa στο πλάι και το πρώτο πράγμα που της είπα ήταν ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η αποδοχή σε ποσοστό 100%“,σημείωσε και πρόσθεσε: “Πάντα θα έχεις ανθρώπους που θα είναι εναντίον σου και η συμβουλή που θέλω να σου δώσω είναι: Προσπάθησε να μην διαβάζεις τα σχόλια.”

“Ξέρεις, απλά θα έχεις αμφιβολίες για τον εαυτό σου και πάντα θα υπάρχει αρνητικότητα – και δεν αφορά εσένα, αλλά το κάθε άτομο. Είναι δυστυχισμένοι στη δική τους ζωή. Οπότε μην κουβαλάς αυτήν τη δυστυχία … θα κλονίσει την αυτοπεποίθησή σου”, συνέχισε.

Και πρόσθεσε: “Απλά πρέπει να αναπτύξετε υγιείς συνήθειες γύρω από την τεχνολογία, και αυτό προσπαθήστε να διδάξετε στα παιδιά σας. Όχι να μένουν απαραιτήτως μακριά από τα τηλέφωνά τους, αλλά να αλληλεπιδρούν με αυτά με έναν πιο υγιή τρόπο και να δημιουργούν επίσης αυτήν την ισορροπία.”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα