Search
Close this search box.
Βασίλισσα Letizia της Ισπανίας: Στο πλευρό του Felipe σε μια σημαντική στιγμή του
Ο βασιλιάς Felipe και η βασίλισσα Letizia πηγαίνουν στην Αυλή των Φιλοσόφων στο Πανεπιστήμιο Alcalá. Alcalá de Henares (Μαδρίτη), 27.02.2025
Credit: © Casa de S.M. El Rey

Η βασίλισσα Letizia της Ισπανίας έλαμψε στο πλευρό του συζύγου της, βασιλιά Felipe, τον οποίο συνόδευσε στο Πανεπιστήμιο Alcalá όπου αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας.

Σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του βασιλικού ζεύγους αναφέρεται: «Σήμερα το πρωί ο βασιλιάς και η βασίλισσα επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Alcalá για να παραστούν στην τελετή αναγόρευσης του βασιλιά σε επίτιμο διδάκτορα αυτού του πεντακοσίων ετών πανεπιστημίου, το οποίο έχει αναγνωριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO και συνδυάζει την παράδοση, τον εκσυγχρονισμό και την κοινωνική δέσμευση».

Στις φωτογραφίες βλέπουμε τη βασίλισσα να κοιτάζει με περηφάνια τον σύζυγό της κατά την τελετή αναγόρευσής του, όπως και τον βασιλιά Felipe να λαμβάνει τον τιμητικό τίτλο.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να λαμβάνω αυτόν τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Alcalá, για τον οποίο είμαι ειλικρινά ευγνώμων στη Σχολή του και στο Τμήμα Νομικών Επιστημών του», δήλωσε ο βασιλιάς στην ομιλία του μετά την παραλαβή του βραβείου.

Η απόδοση τιμής εγκρίθηκε από τη Γερουσία τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, λόγω των στενών δεσμών του με το Πανεπιστήμιο και της δέσμευσής του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πολιτισμό και την έρευνα, σύμφωνα με το Τμήμα Νομικών Επιστημών. Κατά την άφιξή τους στο Πανεπιστήμιο της Alcalá, ο βασιλιάς και η βασίλισσα έγιναν δεκτοί από αντιπροσωπεία διακεκριμένων Αρχών.

Λίγο αργότερα, έγιναν δεκτοί από άλλες θεσμικές προσωπικότητες, με επικεφαλής τον πρύτανη του Πανεπιστημίου της Alcalá, José Vicente Saz, τον καθηγητή Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Alcalá, Miguel Rodríguez και την κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Alcalá, Isabel Garrido. Η πομπή κινήθηκε προς την Αίθουσα των Αρχών, όπου ο βασιλιάς φόρεσε ακαδημαϊκή ενδυμασία.

Στη συνέχεια, προχώρησαν στην Αυλή των Φιλοσόφων, όπου πραγματοποιήθηκε επίσημη φωτογράφιση δίπλα στο άγαλμα του καρδινάλιου Cisneros, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το βασιλικό παλάτι.

Κατά την ομιλία του από την έδρα ο βασιλιάς είπε μεταξύ άλλων: «Είναι συναρπαστικό να βλέπεις ότι μέσα από αυτούς τους τοίχους που χτίστηκαν πριν από πέντε αιώνες, όπου δίδαξαν οι Antonio de Nebrija, Fernando de Mena και Francisco Suárez και όπου σπούδασαν οι Ignacio de Loyola, Lope de Vega και Gaspar Melchor de Jovellanos, συνεχίζει να ρέει το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να προσφέρουμε στον κόσμο ως κοινωνία: το μέλλον μας».

Η βασίλισσα Letizia ήταν ασορτί ντυμένη με τα χρώματα της τηβέννου που φορούσε ο σύζυγός της. Το φόρεμα με την ασύμμετρη φούστα της ήταν σε βαθυκόκκινο χρώμα και το συνόδευσε με τσάντα και παπούτσια της εταιρείας Magrit από τη Βαλένθια. Για να προστατευτεί από το κρύο, φόρεσε μια μαύρη κάπα της Carolina Herrera.

Με τις συχνές επισκέψεις του στο Πανεπιστήμιο της Alcalá, ο βασιλιάς Felipe έχει συμβάλει αποφασιστικά στην προβολή μιας διεθνούς εικόνας κύρους για το Πανεπιστήμιο της Alcalá, αναγνωρισμένο ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO και το οποίο, ως τέτοιο, συνδυάζει την παράδοση, τον εκσυγχρονισμό και την κοινωνική δέσμευση.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα