Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα Ανάκτορα τιμούν την ημέρα των 97ων γενεθλίων της – Τα συγκινητικά μηνύματα
Credit: Shutterstock/Sampajano_Anizza

Σήμερα θα ήταν τα 97α γενέθλια της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ και τα Ανάκτορα έσπευσαν να τιμήσουν την ημέρα όπως και οι θαυμαστές της, που σηματοδότησαν την επέτειο με γλυκά αφιερώματα και μηνύματα στα social media.

H βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας γεννήθηκε πριγκίπισσα Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαίρη στις 2.40 π.μ. στις 21 Απριλίου 1926. Ήταν το πρώτο παιδί του τότε δούκα και της δούκισσας της Υόρκης, του μετέπειτα βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ και της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η Ελισάβετ γεννήθηκε με καισαρική τομή στην οδό Μπρούτον 17, στο σπίτι στο Μέιφερ των γονέων της μητέρας της, του κόμη και της κόμισσας του Στράθμορ. Το 2022 γιόρτασε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο στον θρόνο, δηλαδή τα 70 χρόνιας μοναρχίας της, πριν φύγει από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών τον Σεπτέμβριο.

Με αφορμή τα σημερινά 97α γενέθλια της αείμνηστης βασίλισσας, οι ακόλουθοί της μπήκαν στο Twitter για να μοιραστούν τις ευχές τους και να αναλογιστούν την κληρονομιά της.

Χρόνια πολλά στον ουρανό, βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Όλοι σας αγαπήσαμε και μας λείπετε“, έγραψε ένας χρήστης ενώ ένας δεύτερος σημείωσε: “Θυμόμαστε την εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ Β’ για τα 97α γενέθλιά της. Χρόνια πολλά, Μεγαλειοτάτη. Έφυγε αλλά δεν ξεχάστηκε και μας λείπει πολύ

Ένας τρίτος πρόσθεσε: “Σήμερα, θυμόμαστε τη ζωή και την κληρονομιά της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, την ημέρα που θα ήταν τα 97α γενέθλιά της. Η ακλόνητη δέσμευσή της στο καθήκον, στην υπηρεσία και την πατρίδα θα εμπνέει για πάντα και θα μνημονεύεται από τις επόμενες γενιές”

Ένας τέταρτος έγραψε: “Καλημέρα, θα ήθελα να ευχηθώ στη βασίλισσα Ελισάβετ πολύ καλά ουράνια γενέθλια… Στην υγειά μας, αφεντικό και ένας πέμπτος: “Αναπολώντας την αγαπημένη μας Βασίλισσα, στα 97α γενέθλιά της, δεν θα υπάρξει άλλη τόσο σπουδαία όσο αυτή.”

Μια τέτοια ημέρα βέβαια δεν θα μπορούσαν να μην απευθύνουν το ανάλογο μήνυμα και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η βασιλική οικογένεια. Με ανάρτηση στο Instagram τιμούν την ημέρα των γενεθλίων της αείμνηστης βασίλισσας:

Σήμερα θυμόμαστε την απίστευτη ζωή και την κληρονομιά της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ, στα 97α γενέθλιά της. Όταν η Αυτού Μεγαλειότης γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1926, η πριγκίπισσα Ελισάβετ και η οικογένειά της δεν περίμεναν ότι μια μέρα θα γινόταν βασίλισσα.

Μετά την παραίτηση του θείου της βασιλιά Εδουάρδου Η’ το 1936, ο πατέρας της προσχώρησε στον θρόνο. Όταν ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ ‘ πέθανε τον Φεβρουάριο του 1952, η πριγκίπισσα Ελισάβετ έγινε βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘ όταν ήταν μόλις 25 ετών. Η Αυτού Μεγαλειότης συνέχισε να είναι η μακροβιότερη βασιλεύουσα μονάρχης της Βρετανίας – η μόνη στην ιστορία που γιόρτασε ένα Πλατινένιο Ιωβηλαίο.”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα