Βασίλισσα Ελισάβετ: H ηχηρή απουσία της από τον πολιτικό γάμο του Κάρολου με την Camilla – Αυτή ήταν η αιτία
Credit: Shutterstock / Zoran Karapancev

Ο γάμος του Κάρολου με την Camilla δεν ήταν απλώς η τυπική ένωση δύο ερωτευμένων ανθρώπων, των οποίων η σχέση πέρασε από χίλια κύματα, αλλά ήταν μία ιστορική στιγμή. Κι ενώ ήταν όλοι παρόντες, παιδιά, οικογένεια και στενοί φίλοι, υπήρξαν δύο πολύ ηχηρές απουσίες, αυτές της βασίλισσας Ελισάβετ και του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου.

Ο γάμος τελέστηκε τον Απρίλιο του 2005 στο δημαρχείο του Ουίνδσορ, το οποίο γέμισε ασφυκτικά από τους εξέχοντες καλεσμένους. Ωστόσο οι γονείς του γαμπρού ήταν αισθητά απόντες, κάτι που προκάλεσε σειρά ερωτημάτων για τον λόγο της απουσίας. Αρκετοί ήταν αυτοί που υπέθεσαν ότι ένας απλός πολιτικός γάμος ήταν κάτω από το επίπεδό της, ενώ άλλοι πίστεψαν ότι η αείμνηστη -πλέον- βασίλισσα Ελισάβετ αποδοκίμαζε τη σχέση του γιου της.

Ο Κάρολος ήταν ακόμη παντρεμένος, φυσικά, όταν ξεκίνησε τη σχέση με την Camilla, αν και η Diana είχε επίσης σχέσεις. Σε ένα στάδιο η βασίλισσα αναφέρθηκε στην Camilla ως “αυτή η κακιά γυναίκα.”

Ωστόσο, ο πραγματικός λόγος για τον οποίο απουσίαζε η βασίλισσα από την τελετή είναι πολύ πιο απλός από ό,τι πολλοί θα μπορούσαν να εικάσουν.

Ως μονάρχης, η βασίλισσα ήταν επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Κάρολος και η Camilla είχαν προηγούμενο γάμο και ήταν και οι δύο διαζευγμένοι. Αν και η Εκκλησία της Αγγλίας αναγνωρίζει το διαζύγιο ως ένα θλιβερό γεγονός της ζωής, δεν το ενθαρρύνει.

Η βασίλισσα ως επικεφαλής της δεν μπορούσε να θεωρηθεί ότι αμφισβητεί τις αξίες της Εκκλησίας με κανέναν τρόπο. Και τις εβδομάδες πριν από το γάμο, η Telegraph ανέφερε ότι είχε πει σε μία από τις φίλες της: “Δεν μπορώ να πάω. Δεν νιώθω ότι η θέση μου το επιτρέπει.”

Υπήρχε επίσης το οικογενειακό ιστορικό που έπρεπε να εξεταστεί: Μόλις μια γενιά πριν από τη βασιλεία της Ελισάβετ, είχε προκληθεί χάος και κινδύνευσε ακόμη και η μοναρχία μετά την επιμονή του θείου της Εδουάρδου Η’ να παντρευτεί μια διαζευγμένη παρά τους περιορισμούς της Εκκλησίας, στην οποία ήταν και ο ίδιος επικεφαλής.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ευχήθηκε σίγουρα στο παντρεμένο ζευγάρι “βίον ανθόσπαρτο” ενώ μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο, παρακολούθησαν τη θρησκευτική τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, η οποία ακολούθησε την πολιτική τελετή στο δημαρχείο. Στη συνέχεια, η βασίλισσα και ο δούκας του Εδιμβούργου παρέθεσαν γαμήλια δεξίωση για το ζευγάρι.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα