Βασίλης Μπισμπίκης: Θα γυρίσω ξανά στα σκουπίδια αν χρειαστεί να βρω τον εαυτό μου
Credit: Βασίλης Μπισμπίκης/Facebook

Ο Βασίλης Μπισμπίκης παραχώρησε συνέντευξη στο podcast της σειράς «Αυτή η νύχτα μένει» και στον συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου, Θάνο Αλεξανδρή.

Ο ηθοποιός, πρωταγωνιστεί στη σειρά του Alpha και όπως είπε βρίσκει πολλές εκδοχές του εαυτού του στον ρόλο του Στρατή όπου υποδύεται. Ανέφερε ότι η νύχτα είναι η φιλοσοφία της ζωής του και αν χρειαστεί θα ξαναγυρίσει στα σκουπίδια για να φτιάξει θέατρο και να βρει τον εαυτό του. Άλλωστε όπως επισήμανε «στις δυσκολίες έρχεται η έμπνευση».

«Είμαι στη νύχτα από πολύ μικρός. Οι φίλοι μου με πήγαιναν στα κωλόμπαρα. Για 10 χρόνια δούλευα νύχτα, από μπάρμαν έφτασα πόρτα. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον μεγάλωνα. Ήμουν νέο παιδί κι οι γυναίκες γοητεύονταν από αυτό. Το σκοτάδι πάντα γοητεύει. Μπορώ να βρω πολλές εκδοχές του εαυτού μου στον Στρατή», είπε ο Βασίλης Μπισμπίκης.

«Μου αρέσει η νύχτα. Πιο πολύ από την ημέρα. Είναι η φιλοσοφία της ζωής μου. Είμαι λαϊκός άνθρωπος, η βάση μου είναι λαϊκή. Σε αυτόν τον κόσμο μεγάλωσα, δεν μπορώ να αρνηθώ κάτι από όλα αυτά. Αυτές τις εμπειρίες τις εκμεταλλεύομαι για να κάνω παραστάσεις, είτε σαν σκηνοθέτης, είτε σαν ηθοποιός. Είναι το υλικό μου. Ξαφνικά, πρέπει να αλλάξεις τις συνήθειες σου, επειδή γίνεσαι δημοφιλής. Να μη δεις τα φιλαράκια σου, να πιάσεις έναν άλλο ρόλο, να φορέσεις μια λεζάντα στον εαυτό σου που δεν σου πάει. Εγώ δεν τα είχα καλά με τους κυριλέδες ποτέ στη ζωή μου, ούτε νομίζω ότι θα τα έχω ποτέ».

Συμπλήρωσε ο ηθοποιός: «Αυτός είμαι και θα συνεχίσω να είμαι. Αν χρειαστεί να ξαναγυρίσω στα σκουπίδια για να φτιάξω θέατρο και να βρω λίγο τον εαυτό μου, θα ξαναγυρίσω. Στις δυσκολίες έρχεται η έμπνευση. Προσπαθώ από μόνος μου να μου δημιουργώ δυσκολίες για να εμπνέομαι».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα